Hvad er en andelsbolig?

Hvad er en andelsbolig?

Der er begyndt at dukke så meget op vedr. andelsboliger på diverse medier, men hvad er en andelsbolig? Og hvad er en andelslejlighed?

Andelsboliger, kan både være lejligheder, rækkehuse, eller villaer, som der er eget af en andelsboligforening.
Når du køber en andelsbolig, så køber du en andel i en andelsboligforening - du får derfor også andel i foreningens gæld, det er derfor smart at undersøge andelsforeningens økonomi først.
Som andelsejer i en andelsboligforening, har du samtidig ret til en af boligerne i andelsboligforeningen. Den bolig som du køber et andelsboligbevis til, er den bolig som du har ret til at benytte.

I en andelsboligforening, skal man betale en månedlig afgift. Denne afgift dækker over alle de fælles ydelser som der nu er i andelsboligforeningen. 
Denne afgift dækker driften, vedligeholdelse af ejendommene, skatter, vand, betalinger til andelsboligforeninens lån osv.
Det er meget forskelligt om den månedlige ydelse er lav eller høj

Andelsboligforeninger er underlagt Andelsboligloven. Denne lov beskriver bl.a. retningsreglerne der er i forhold til køb og salg af din andelsbolig, der er nemlig særlige love i forhold til pris sættelsen af andelsboliger. 

Hvad er særligt ved en andelsbolig?

Andelsboligforeninger bliver reguleret af deres egne vedtægter, så det er den enkelte andelboligforeningen, som bestemmer hvordan vedtægterne skal være.
Disse vedtægter kan indeholde diverse regler. Heriblandt kan der eksempelvis være nævnt forskellige rettigheder og pligter for andelsejerne, eller hvordan at andelsboligforeningen skal ledes osv.

I en andelsboligforeningen bliver der af og til holdt generalforsamlinger, det er under disse generalforsamlinger at beslutningerne bliver taget - typisk bliver beslutningerne taget ved et simpelt flertal, derfor kan man som andelsejer ikke være sikker på at ens ønske bliver opfyldt.

Se også:

Andel til salg
Om andelsboliger til salg
Andelsboliger i hele DK
Andelsboligforening
Andelsboligloven
Andelsboliglån
Billig andelsbolig
Hvad er en andelsbolig?

Lejeboliger, andelsboliger og boliger til salg

På Boligdeal.dk finder du tusindvis af ledige lejeboliger, andelsboliger og boliger til salg. Brug vores søgefunktion øverst på siden til at søge efter lejelejligheder, ejerlejligheder, andelslejligheder, villaer, rækkehuse og værelser i København, Århus, Odense, Ålborg og resten af Danmark. Opret dig som boligsøger ved at klikke på "Sign up" øverst på siden, og få besked om nye lejeboliger, andelsboliger og ejerboliger der matcher din søgning. Opret en Boligsøgerannonce og beskriv hvilken bolig du søger, så boligudbydere der er oprettet på Boligdeal kan kontakte dig med tilbud på boliger der matcher dine behov. Start din boligsøgning på Boligdeal.dk!

Find ledige boliger til leje og til salg

Leder du efter ny bolig? Så er du kommet til det rette sted! Vi har et kæmpe udvalg og er altid opdateret med de nyeste lejligheder og huse til leje og til salg, og du kan oprette en søgeagent så du får besked når der udbydes en ny bolig der passer til dig. Du kan se alle de aktuelle ledige boliger - andelsboliger, lejeboliger og ejerboliger - på listen herover. Klik på overskriften ud for hver bolig for at læse mere. Søger du bestemte typer boliger,  så brug søgefunktionen til at indsnævre din søgning. Her kan du også søge efter størrelse, husleje og om boligen udlejes tidsbegrænset eller ubegrænset, og tilføje flere byer til din søgning.

 

Tilmeld dig som boligsøger og få besked om nye boliger til leje og til salg

Vores boligsøgemaskine er altid opdateret med de nyeste ledige boliger. Du kan oprette dig som boligsøger ved at trykke her - så får du besked om nye boliger der matcher dine søgekriterier.