Filtrér søgning
Filtrer søgning
m2
 - 
m2
Filtrer søgningSøg

Værelse til leje i hele Danmark

Find et værelse til leje på listen med ledige værelser til leje herunder. Vi har samlet næsten alle værelser til leje i hele landet, så hvis du leder efter et værelse, er du kommet til det rigtige sted. Find din roomie, roommate eller studiebolig her. God fornøjelse. Mere info om værelse til leje.

Få besked om nye værelser til leje

229 boliger fundet

Statistik over udviklingen i ledige værelser til leje over den sidste måned

Herunder ser du udviklingen i udbuddet og udlejningen af ledige værelser til leje over den sidste måned. I den første kolonne ser du datoen. I den anden kolonne ser du det samlede antal værelser til leje på datoen. I den tredje kolonne ser du antallet af nye værelser der er udbudt til leje på datoen. I den fjerde kolonne ser du antallet af værelser der er udlejet på datoen. Se også samlet statistik over alle udbudte værelser over tid, samlet statistik over nye værelser over tid, samlet statistik over udlejede værelser over tid.

Dato Alle værelser til leje Nye værelser til leje Udlejede værelser
23. september 2023 234 7 17
22. september 2023 244 8 10
21. september 2023 246 10 11
20. september 2023 247 8 13
19. september 2023 252 31 32
18. september 2023 253 22 0
17. september 2023 231 0 9
16. september 2023 240 11 20
15. september 2023 249 11 8
14. september 2023 246 9 6
13. september 2023 243 16 18
12. september 2023 245 8 11
11. september 2023 248 1 1
10. september 2023 248 1 8
9. september 2023 255 5 18
8. september 2023 268 23 26
7. september 2023 271 21 0
6. september 2023 250 24 35
5. september 2023 261 15 0
4. september 2023 246 1 0
3. september 2023 245 2 8
2. september 2023 251 14 20
1. september 2023 257 14 23
31. august 2023 266 21 22
30. august 2023 267 11 0
29. august 2023 256 27 24
28. august 2023 253 16 0
27. august 2023 237 3 15
26. august 2023 249 7 17
25. august 2023 259 7 9
24. august 2023 261 13 0

Statistik over udbuddet af værelser til leje

I nedenstående tabel ser du en række data om udbuddet af værelser til leje. Se også samlet statistik over alle udbudte værelser over tid, samlet statistik over nye værelser over tid, samlet statistik over udlejede værelser over tid.

Værelser
Antal ledige boliger 229
Antal nye boliger siden i går 7
Antal udlejede boliger siden i går 17
Ledige m2 i alt 7.567

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et værelse til leje?

Et værelse til leje er et værelse, der lejes ud – typisk i form af fremleje. Det kan være et værelse i en lejlighed eller hus, eller i en ejendom der udelukkende har værelser som fx et kollegium eller en lejlighed indrettet til klubværelser. Udlejning af værelser er ofte tidsbegrænset, og man vil typisk fremleje et værelse til leje for en kortere periode, som kan være fra et par dage til flere måneder.

Når du lejer et værelse, skal du typisk betale et depositum og en månedlig leje. Depositummet er en sikkerhed for ejeren, hvis du ikke betaler din leje. Du skal også sørge for at betale for alle dine omkostninger, herunder vand, el, gas og andre tjenester.

Når du bor til leje i et værelse, skal du også sørge for at overholde alle regler og love, der gælder for lejemålet. Det kan være regler om støj, rengøring og andre forhold. Det er også vigtigt, at du overholder specifikke regler, der gælder for din leje af værelset, såsom at holde værelset rent og ryddeligt.

Hvad er fordelene ved at leje et værelse?

At leje et værelse fremfor en lejlighed frembyder en række fordele. Her er nogle af de vigtigste:

  1. Pris og økonomi: Leje af et værelse kan ofte være mere økonomisk overkommeligt end at leje en hel lejlighed. De penge du sparer kan du bruge på andre ting såsom mad, studiebøger, oplevelser, ferie eller opsparing. Ved at leje et værelse er din økonomiske risiko - fx tabt depositum, huslejestigning eller værditab - mindre end hvis du lejer en større lejlighed eller ligefrem køber en bolig.
  2. Mindre vedligeholdelse: Når du kun lejer et værelse, er der et mindre areal som skal ryddes op og rengøres end hvis du lejer en hel lejlighed. Det sparer dig for tid og energi.
  3. Nem flytning: Det er ofte hurtigere og mindre besværligt at flytte ind i et værelse, da det kan kræve mindre møbler og personlige genstande sammenlignet med en hel lejlighed.
  4. Fællesskab: At leje et værelse kan ofte indebære mere social interaktion med andre, hvilket kan være en fordel, hvis du er typen værdsætter sociale fællesskaber.
  5. Adgang til faciliteter: Selvom du kun lejer et værelse, har du ofte stadig adgang til de samme faciliteter som er til rådighed for andre beboere i ejendommen - såsom vaskeri, køkkenfaciliteter eller gårdarealer.

Hvis du overvejer andre boligtyper, kan du i stedet søge efter lejlighed til leje, hus til leje, rækkehus til leje, værelse til leje eller andelsbolig.

Hvordan finder man et værelse til leje?

Det kræver en velovervejet tilgang og detaljeret research at finde det helt rigtige værelse at leje.

Start med at overveje, hvad der er vigtigst for dig i forhold til et værelse. Det kan fx være beliggenhed, størrelse, pris, eller andre faciliteter.

Gennemfør herefter en omhyggelig undersøgelse af de ledige værelser på markedet, så du har adgang til diverse muligheder, der matcher dine kriterier.

Du kan få overblik over ledige værelser til leje på Boligdeal.dk, som samler stort set alle ledige lejeboliger, herunder værelser til leje, på markedet.

Når du har besluttet dig for hvilket værelse, der opfylder dine behov bedst, så tag hurtigt kontakt til udlejeren for at sikre, at det ikke bliver lejet ud til en anden i mellemtiden.

For flere tips og vejledning om leje af værelse, tjek vores guide: Sådan lejer du et værelse – de 8 vigtigste trin.

Find ledige værelser til leje på nettet

Når du søger værelse til leje, er det første skridt i din søgeproces at få et overblik over de ledige værelser på markedet. Dette kan du fx gøre på Boligdeal.dk, som har et stort sortiment af ledige lejeboliger, inklusive værelser til leje, i hele Danmark. Du har mulighed for at søge efter værelser til leje i forskellige byer - fx værelse til leje i København, værelse til leje i Aarhus, værelse til leje i Odense eller værelse til leje i Aalborg. Med et detaljeret overblik er det nemmere for dig at finde det værelse, der opfylder dine krav og præferencer bedst.

På Boligdeal.dk finder du et bredt udvalg af værelser til leje i forskellige størrelser og beliggenheder – især i større byer som København og Aarhus. Uanset om du søger et mindre værelse eller noget mere rummeligt, og om du søger en studiebolig i en boligorganisation, et værelse hos en privat udlejer, en lejlighed som du kan dele med andre eller andre typer værelser, kan du let finde muligheder, der passer til dine behov på vores platform.

For at optimere din søgning, kan du benytte dig af diverse filtreringsmuligheder herover, og du kan også oprette automatiske søgeagenter for værelser til leje. Det vil give dig besked dig om nye, ledige værelser, der matcher dine kriterier, hvilket giver dig mulighed for at være en af de første til at tage kontakt til udlejeren, og dermed øge dine chancer for at sikre dig det værelse du ønsker.

Find et billigt værelse til leje

Hvis du vil have et billigt værelse til leje, vil det kræve lidt ekstra benarbejde fra din side. Det er vigtigt at udforske mange muligheder, så du kan finde de billigste værelse og herefter forhandle prisen med flere forskellige udlejere. Tag kontakt til et bredt spektrum af udlejer - både boligselskaber, private udlejere, ejendomsadministratorer og andre som tilbyder værelser til leje.

Gør dine venner og bekendte opmærksom på, at du er på udkig efter et værelse at leje; de kan eventuelt assistere dig i din søgning. Det er også en god idé at udnytte sociale medier til at sprede budskabet om din søgning.

Ved at have flere muligheder åbne på samme tid, og få tilbud fra flere forskellige udlejere, øger du dine chancer for at finde en udlejer som er villig til at tilbyde en husleje, der passer til dit budget. Det er vigtigt at du fremstiller dig selv som en pålidelig og ansvarlig lejer i din ansøgning, hvis du gerne vil have udlejeren til at give dig en favorabel lejeaftale. Selvom du måske ikke kan reducere selve lejeprisen, kan udlejeren måske tilbyde andre fordele, fx et lavere depositum.

Find et værelse med den rigtige størrelse og indretning

Når du søger efter et værelse til leje, skal du tage højde for både dine nuværende og dine potentielle fremtidige behov. Værelset skal ikke kun være passende i størrelse for din aktuelle livssituation, men også kunne tilpasse sig eventuelle ændringer, du måtte have planer om i den periode, du agter at bo der, som f.eks. studier, jobskifte eller personlige forhold.

Værelsets størrelse og indretning har stor betydning for din daglige trivsel og din generelle livskvalitet. Overvej derfor nøje, hvilke indretningsmuligheder der er, når du flytter ind i værelset.

Få yderligere inspiration til, hvordan du indretter dit nye værelse, i guiden: 12 trin til at indrette dit værelse - skab et personligt rum, der afspejler din livsstil.

Brug din sunde fornuft, når du søger værelse til leje

Når du lejer en bolig, er det meget vigtigt, at du tjekker udlejeren, før du overfører penge til udlejeren. Få altid juridisk hjælp til gennemsyn af din lejekontrakt, før du skriver under. Få en besigtigelse af boligen, tjek udlejerens baggrund og få dokumentation for udlejerens ret til at udleje boligen, inden du underskriver eller overfører penge til udlejeren. Vigtigst af alt: Brug din sunde fornuft.

Vi har samlet en række tips om hvad du skal være opmærksom på i denne guide: Tjek udlejeren inden du lejer en bolig.

Om flytning til nyt værelse

Når du har taget beslutningen om at flytte ind i et værelse til leje, er det tid til at begynde planlægningen af din flytteproces fra din nuværende bolig til det nye værelse.

 Flytning til et værelse kræver typisk mindre organisering sammenlignet med en hel lejlighed, men der er stadig vigtige aspekter, du skal overveje. Vi har skabt denne tjekliste som du kan bruge når du skal flytte: Tjekliste til flytning til værelse. Læs guiden i god tid inden du skal flytte, så du er klar når det gælder.

Udlejning af værelse

Har du et ledigt værelse, som du vil udleje, kan du finde din nye lejer via Boligdeal.dk, som er en Danmarks førende online platforme for udlejning af private boliger. Vi bruges af både ejendomsadministratorer, ejendomsselskaber, boligmæglere, boligforeninger og private udlejere som har ledige boliger – herunder værelser til leje.

Når du annoncerer dit værelse til leje på Boligdeal.dk, bliver det eksponeret for et bredt udsnit af lejere.  Hvis du har et ledigt værelse til leje kan du altid oprette en boligannonce direkte her. Du kan også aktivt søge efter potentielle lejere som søger værelse her. Derudover er du mere end velkommen til at kontakte os via e-mail på support@boligdeal.dk for en hurtig dialog. Vi er klar til at assistere dig med gode råd om din udlejning.

Vi har lavet denne guide, som beskriver udlejningsprocessen fra A-Z til dig: Udlej dit værelse – en 10-trins guide.

Hvad er en studiebolig?

En studiebolig er en bolig som er velegnet til bolig for studerende. Det vil typisk være et værelse - eksempelvis et kollegieværelse - men kan også være en mindre lejlighed. Større lejligheder, huse og rækkehuse kan også bruges til studerende, hvis flere slår sig sammen og deler boligen. Nogle studieboliger og ungdomsboliger i almene organisationer og på kollegier kan kun udlejes til studerende og kræver dokumentation for at man følger et godkendt studie før man kan ansøge om boligen.

Studieboliger kan variere meget i størrelse og faciliteter. Nogle studieboliger tilbyder individuelle værelser med fælles køkken og badeværelse, mens andre kan tilbyde selvstændige lejligheder med eget køkken og bad. Derudover kan nogle studieboliger have faciliteter som biblioteker, studieområder, fællesrum, vaskerier osv., som er designet til at støtte studerendes akademiske og sociale liv.

Nogle studieboliger administreres af uddannelsesinstitutionerne selv, mens andre kan være privatejede eller administreret af tredjepartsselskaber, der specialiserer sig i studieboliger.

Sådan finder du en studiebolig

For at finde en bolig som er egnet til studiebolig, skal du først danne dig et overblik over markedet. Søg på nettet efter boligforeninger og ejendomsselskaber der tilbyder studieboliger, og skriv dig op alle relevante steder. Du kan også oprette en søgeagent på Boligdeal.dk, så du får besked om boliger egnet til studiebolig – fx ledige værelser og lejligheder til leje - i dit område. Brug også de sociale medier i din søgning. Vær i det hele taget aktiv i din søgeproces, da der kan være mange om buddet.

Læs mere om hvordan du finder en studiebolig i vores guide: Sådan finder du en studiebolig.

Hvad er en ungdomsbolig?

En ungdomsbolig er en type bolig der er reserveret til unge mennesker, ofte dem der er i gang med en uddannelse eller er nyuddannede. Disse boliger er typisk mindre og billigere end andre boliger, så unge har råd til at leje dem.

Find en roommate eller roomie

Det kan være en god ide at finde en roomie eller en roommate, hvis du gerne vil have mulighed for at leje en større bolig, men ikke har råd til at betale huslejen selv. Du kan prøve at finde en roommate eller roomie på vores side med boligsøgere der søger værelse til leje, herunder roommates.

Værelse til leje i andre lande

Leder du efter værelse til leje i andre lande? Så kan du søge direkte på lokale portaler i de pågældende områder. Se fx værelse til leje i Sverige (svensk), værelse til leje i Tyskland (engelsk), værelse til leje i Holland (engelsk), værelse til leje i Norge (engelsk) og værelse til leje i hele Europa (engelsk) her.