Her kommer boligerne fra

Boligerne i søgemaskinen er primært søgeresultater, hvor der angives en mindre mængde data, og hvor der linkes videre til de websites, hvor de ledige boliger er lagt op og annonceret.

Det understreges, at søgemaskinen ikke tillader skjulte boligudbydere og derfor ikke har noget in-mail-system. I stedet linkes der videre til det eksterne website hvor boligen er fundet (hvis boligudbyderen er oprettet manuelt modtages boligudbyderens kontaktinfo). Det understreges derudover, som beskrevet i vores vilkår, som er bekræftet ved oprettelsen, at der kan være fejl i søgemaskinen. Se beskrivelsen af baggrunden for fejl her. På alle boliger er der en rapporteringsfunktion, hvor en bruger hurtigt kan rapportere, hvis der er en datafejl i boligen, eller hvis kilden der linkes til ikke fungerer.

Vores mål er at samle så mange boliger som muligt i vores søgemaskine, så vores betalingsbrugere kan få et så fyldestgørende overblik som muligt over hvilke ledige boliger der findes på markedet på et givent tidspunkt. Dog er boliger fra kilder, hvor vi ikke kan se hvem udlejeren er pr 9. december 2020 ekskluderet fra Søgemaskinen. Boligerne i Søgemaskinen hentes fra mange kilder, herunder boligmæglere, ejendomsselskaber, boligforeninger (offentligt udbudte boliger), potentielt udvalgte boliger fra andre boligportaler samt potentielt boliger der er postet på sociale medier. Derudover medtages bytteboliger. Der kan forekomme videre-linking til kilder, der kan kræve betaling og/eller oprettelse for at få adgang til boligen, herunder offentligt udbudte boliger fra boligforeninger, som har lovhjemmel til at kræve betalt medlemskab og som kan have ventelister. Et mindre antal boliger lægges direkte op af oprettede boligudbydere.

Hvis der er specielle forhold der gør sig gældende for en bolig, skrives dette på den pågældende bolig i søgeoversigten og øverst på selve boligen. Derudover skal man som bruger bekræfte at man har forstået de specielle forhold, der gør sig gældende for boligen, ved at sætte et hak i en tjekboks. Hvis brugeren ikke sætter hak i tjekboksen, kan brugeren ikke komme videre i flowet.