Hillerød: Natur, historie og kultur i ét

Hillerød er en by i Nordsjælland med omkring 36.043 indbyggere. Byen er kendt for sin historie, sin natur og sine kulturelle institutioner.
11. april 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Hillerød: Natur, historie og kultur i ét

Hillerød er en by i Nordsjælland med omkring 36.043 indbyggere. Byen er kendt for sin historie, sin natur og sine kulturelle institutioner.

Hillerød som by

Historie

Hillerød har en lang historie, der går tilbage til vikingetiden. Byen var en vigtig handelsby i middelalderen, og den var også hjemsted for kongeslottet Frederiksborg Slot. Slottet blev grundlagt i 1602 af Christian IV, og det er et af Danmarks største og mest imponerende renæssanceslotte.

Natur

Hillerød ligger i et naturskønt område med skov, søer og vandløb. Byen ligger ved Roskilde Fjord, og der er også flere andre søer i nærheden, blandt andet Esrum Sø og Arresø.

Kultur

Hillerød har et rigt kulturliv med en række museer, teatre og koncertsale. Byen er hjemsted for Frederiksborg Museum, som fortæller historien om Hillerød og Frederiksborg Slot. Byen har også et teater, en koncertsal og en biograf.

Transportforhold i Hillerød 

Hillerød er en godt forbundet by med gode transportmuligheder. Byen har en central beliggenhed i Nordsjælland, og den er let tilgængelig med bil, tog, bus og cykel.

Bil

Hillerød er omgivet af motorveje, der giver hurtig adgang til København og andre byer i Nordsjælland. Der er også gode muligheder for parkering i byen.

Tog

Forbind København med Helsingør på Nordbanen. Der er direkte togforbindelser mellem København, Helsingør, Frederikssund og andre byer i Nordsjælland.

Bus

Hillerød har et godt busnet, der forbinder byen med de omkringliggende byer og landsbyer. Der er også direkte busforbindelser til København, Frederikssund og Helsingør.

Cykel

Hillerød er en cykelvenlig by med mange cykelstier. Det er nemt at komme rundt i byen på cykel, og der er også gode muligheder for at cykle til København og andre byer i Nordsjælland.

Samlet set er transportforholdene i Hillerød gode. Byen er let tilgængelig med bil, tog, bus og cykel, og der er gode muligheder for parkering.

Vigtige tal om Hillerød (2023)

Her er nogle af de vigtigste figurer, der beskriver Hillerød:

  • Indbyggertal: 36.043 (2023)
  • Areal: 27,5 km²
  • Median husstandsindkomst: 552.000 kr. (2022)

Store ejendomsselskaber i Hillerød

Her er nogle af de største ejendomsselskaber i Hillerød:

  • Balder er et af Danmarks største ejendomsselskaber med aktiver for mere end 100 mia. Virksomheden ejer og administrerer en række boliger, erhvervsejendomme og hoteller i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland og England. I Hillerød ejer Balder mere end 2.000 lejeboliger.
  • Danske Bolig Fonden is a housing association that owns and manages more than 30,000 homes in Denmark. In Hillerød, Danske Bolig Fonden owns more than 1,000 homes.
  • Københavns Kommune ejer og administrerer mere end 100.000 boliger i Danmark. I Hillerød ejer Københavns Kommune mere end 2.000 boliger.
  • AB Hillerød Bolig is a housing association that owns and manages more than 3,000 homes in Hillerød.
  • AB Hillerød Andelsbolig is a cooperative housing association that owns and manages more than 1,000 cooperative homes in Hillerød.

Bydele i Hillerød 

Hillerød Kommune består af forskellige bydele:

Hillerød by

Hillerød city is the central district where you will find Frederiksborg Castle, Frederiksborg Museum, Hillerød Station and a number of shops, restaurants and cafés.

Skævinge

Skævinge er en bydel i sydvest kendt for sit hyggelige torv, sine mange butikker og restauranter og sin naturskønne beliggenhed ved Roskilde Fjord.

Uvelse

Uvelse er en bydel i nordøst kendt for sin gamle bydel, sine mange historiske bygninger og sin naturskønne beliggenhed ved Øresund.

Nødebo

Nødebo er en bydel i øst kendt for sin naturskønne beliggenhed ved Esrum Sø, sine mange sommerhuse og sin idylliske landsbystemning.

Hammersholten

Ny Hammersholt er en bydel i øst kendt for sin naturskønne beliggenhed ved Esrum Sø, sine mange sommerhuse og sit aktive idrætsliv.

Favrholm

Favrholm er en ny bydel i syd, der er under udvikling. Bydelen vil i fremtiden indeholde boliger, erhverv, uddannelse og kultur.

Hvert distrikt har sine egne karakteristika og charme. Hillerød er en by med noget for enhver smag.

Villaområder i Hillerød 

Her er en liste over nogle af de bedste villaområder i Hillerød:

Skævinge, Denmark

Skævinge er et hyggeligt villakvarter med en rolig og afslappet atmosfære. Her finder du en blanding af nyere og ældre villaer, og området er omgivet af naturskønne omgivelser.

Uvelse, Denmark

Uvelse er et stort villakvarter med et bredt udvalg af villaer i forskellige prisklasser. Her finder du også gode indkøbsmuligheder og et aktivt lokalsamfund.

Nødebo, Denmark

Nødebo er et eksklusivt villakvarter med store og velholdte villaer. Her finder du også gode indkøbsmuligheder, restauranter og caféer.

Ny Hammersholt, Danmark

Ny Hammersholt er et nyere boligområde med moderne og veldesignede villaer. Her finder du også gode indkøbsmuligheder og en nærhed til offentlig transport.

Favrholm, Danmark

Favrholm er et nyere villakvarter med stor variation i villaerne. Her finder du også gode indkøbsmuligheder, skoler og daginstitutioner.

Vælg det boligkvarter, der passer bedst til dine behov og ønsker. Søger du et hyggeligt og afslappet område, kan Skewinge være et godt valg. Leder du efter et stort udvalg af villaer i forskellige prisklasser, kan Uvelse være et godt valg. Søger du et eksklusivt område med store og velholdte villaer, kan Nødebo være et godt valg. Søger du et nyt og moderne område med moderne og velindrettede villaer, kan Ny Hammersholt være et godt valg. Og leder du efter et område med stor variation i villaerne og god infrastruktur, kan Favrholm være et godt valg.

Hus til leje i Hillerød.

Lejlighedskomplekser i Hillerød

Her er en liste over nogle af de bedste lejlighedskomplekser i Hillerød:

Skævinge, Denmark

Skævinge har flere lejlighedskomplekser, der byder på en fredfyldt og afslappet atmosfære. Her finder du en blanding af nyere og ældre lejligheder, og området er omgivet af smukke naturomgivelser.

Uvelse, Denmark

Uvelse har et stort lejlighedskompleks med et bredt udvalg af lejligheder i forskellige prisklasser. Du finder også gode shoppingmuligheder og et aktivt lokalsamfund.

Nødebo, Denmark

Nødebo er et eksklusivt lejlighedskompleks med store og velholdte lejligheder. Du finder også gode indkøbsmuligheder, restauranter og caféer.

Hammersholten

Ny Hammersholt er et nyere lejlighedskompleks med moderne og velindrettede lejligheder. Du finder også gode indkøbsmuligheder og en nærhed til offentlig transport.

Favrholm, Danmark

Favrholm er et nyere lejlighedskompleks med stor variation i lejligheder. Du finder også gode indkøbsmuligheder, skoler og daginstitutioner.

Vælg det lejlighedskompleks, der passer bedst til dine behov og ønsker. Søger du et hyggeligt og afslappet område, kan Skewinge være et godt valg. Leder du efter et stort udvalg af lejligheder i forskellige prisklasser, kan Uvelse være et godt valg. Søger du et eksklusivt område med store og velholdte lejligheder, kan Nødebo være et godt valg. Søger du et nyt og moderne område med moderne og velindrettede lejligheder, kan Ny Hammersholt være et godt valg. Og leder du efter et område med stor variation i lejligheder og god infrastruktur, kan Favrholm være et godt valg.

Lejlighed  til leje i Hillerød.

Butikker i Hillerød 

I Hillerød er der blandt andet følgende butikker

Hillerød er en by med et rigt handelsliv. Her finder du butikker for enhver smag og bekvemmelighed.

SlotsArkaderne er et stort indkøbscenter med over 60 butikker. Her finder du alt fra modetøj og sko til elektronik og møbler. Nogle af de mest populære butikker i SlotsArkaderne er:

  • H&M - et svensk modefirma med et bredt udvalg af tøj, sko og accessories til hele familien.
  • Bilka - et dansk supermarked med et stort udvalg af dagligvarer, non-food og serviceydelser.
  • Bog & Idé - en dansk boghandel med et bredt udvalg af bøger, magasiner, musik og film.
  • Søstrene Grene - en dansk butikskæde, der sælger boliginteriør, hobbyartikler og gaveartikler.
  • Pilgrim - en dansk butikskæde, der sælger smykker, ure, gaveartikler og boliginteriør.

Ofte stillede spørgsmål