Nyt boligselskab ser dagens lys i Nordsjælland

To nordsjællandske almene boligselskaber, Furesø Boligselskab og Frederiksborg Boligselskab, har fusioneret for at danne en ny boliggigant, Nordsjællands Almene Boligselskab.
10. juli 2023 | Skrevet af: Redaktionen
Nyt boligselskab ser dagens lys i Nordsjælland

En Fusion Skaber en Ny Boliggigant

To nordsjællandske almene boligselskaber, Furesø Boligselskab og Frederiksborg Boligselskab, har fusioneret for at danne en ny boliggigant, Nordsjællands Almene Boligselskab. Med i alt 2.662 boliger fordelt på 16 afdelinger rundt om i Nordsjælland, er det nye boligselskab et stærkt tilføjelse til regionens boligmarked.

Styrket Drift og Flere Boligtyper

Med denne fusion kommer det nye boligselskab til at stå styrket. "Som ét samlet boligselskab kommer vi til at drage fordel af mere effektiv drift og besparelser på indkøb og maskinpark," udtaler formand Thomas Jensen, Furesø Boligselskab. Fusionen betyder også, at boligselskabet kan udbyde flere typer boliger, hvilket giver de nuværende beboere større mulighed for at finde en passende bolig, når deres livsvilkår ændrer sig.

Fælles Værdier og Fremtidige Planer

Undervejs i processen har de to organisationsbestyrelser blandt andet valgt det nye navn og logo og desuden defineret fire fælles værdier: Ordentlighed, pålidelighed, samarbejde og bæredygtighed. "De to bestyrelser fandt hurtigt fælles fodslag og fandt ud af, at vi i virkeligheden er langt mere ens, end vi troede. Det tegner lyst for vores fælles fremtid," siger Thomas Jensen.

Anette Fogh, formand for Frederiksborg Boligselskab, tilføjer: "Når alt kommer til alt, handler det om at skabe gode boliger for hele livet og sørge for, at her er plads til alle slags beboere. Det er jeg overbevist om, at vi i fællesskab kan sikre."

Nordsjællands Almene Boligselskab vil blive administreret af KAB. Med denne fusion ser fremtiden lys ud for boligmarkedet i Nordsjælland.