Svendborg: Den charmerende by ved havet

Svendborg er en by på Fyn med en rig historie og kultur. Byen er kendt for sin smukke beliggenhed ved havet, sine hyggelige gader og pladser og sine mange museer og kunstgallerier.
12. april 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Svendborg: Den charmerende by ved havet

Svendborg er en by på Fyn med en rig historie og kultur. Byen er kendt for sin smukke beliggenhed ved havet, sine hyggelige gader og pladser og sine mange museer og kunstgallerier.

Svendborg som by

Her er nogle af de ting, der kendetegner Svendborg:

Den gamle bymidte: Svendborgs gamle bymidte er et charmerende sted at slentre rundt. Her finder du smalle gader, brostensbelagte pladser og smuk arkitektur. Byen har også et rigt udvalg af butikker, restauranter og caféer.

Havnefronten: Svendborgs havnefront er et populært sted at nyde udsigten over havet og byen. Her finder du også flere restauranter og caféer, der serverer frisk fisk og skaldyr.

Museer og kunstgallerier: Svendborg har et rigt udvalg af museer og kunstgallerier, der byder på noget for enhver smag. Her kan du besøge Fyns Kunstmuseum, Svendborg Museum og Fuglebjerggård Kunstmuseum.

Natur: Svendborg er omgivet af smuk natur. Her finder du blandt andet Dyrehaven, Tåsinge og Thurø.

Cittaslow: Svendborg er en af ​​Danmarks to Cittaslow-byer. Det betyder, at byen arbejder for at fremme bæredygtighed, lokalt engagement og kvalitet.

Svendborg er en charmerende og levende by, der byder på et væld af oplevelser for både turister og lokale.

Transportforhold i Svendborg 

Svendborg er en godt forbundet by med gode transportmuligheder. Byen har et veludbygget vejnet med forbindelser til resten af ​​Fyn og resten af ​​landet. Svendborg har også en færgehavn, der forbinder byen med Tåsinge, Thurø og Langeland.

Veje

Svendborgs vejnet består af ca. 250 km veje. Byens hovedfærdselsåre er Nørregade, der går fra Svendborg havn til Svendborg midtby. Nørregade er en firesporet vej, der er åben for både biler og busser.

Svendborg har også et netværk af cykelstier, der gør det nemt at cykle rundt i byen. Byen har også en række parkeringspladser, både offentlige og private.

Færge

Svendborg har en færgehavn, der forbinder byen med Tåsinge, Thurø og Langeland. Færgerne sejler døgnet rundt og er en populær måde at komme til de omkringliggende øer.

Bus

Svendborg har et veludbygget busnet, der forbinder byen med de omkringliggende byer og landsbyer. Busserne kører døgnet rundt og er en god måde at komme rundt i byen og på Fyn.

Tog

Svendborg har en banegård, der er forbundet med Odense og København. Togene kører flere gange om dagen og er en god måde at komme til og fra Svendborg på.

Private biler

Svendborg har et veludbygget vejnet, der gør det nemt at komme rundt i byen i bil. Byen har også en række parkeringspladser, både offentlige og private.

Samlet set er transportforholdene i Svendborg gode og giver borgere og besøgende gode muligheder for at komme rundt i byen og på Fyn.

Vigtige tal om Svendborg (2023)

Her er nogle af de vigtigste figurer, der beskriver Svendborg:

  •   Indbyggertal: Svendborg har en befolkning på ca. 27.594 indbyggere.
  • Areal: Svendborg har et areal på ca. 50 km2

Store Ejendomsmæglerfirmaer i Svendborg

I Svendborg findes blandt andet følgende ejendomsselskaber

Home Svendborg

Home Svendborg er en almen boligforening stiftet i 1961. Selskabet ejer og administrerer ca. 2.000 boliger i Svendborg og omegn. Home Svendborg har til formål at tilbyde boliger til alle, uanset indkomst. Virksomheden har en lang tradition for at bygge og renovere boliger, og der arbejdes konstant på at forbedre sine boliger og arealer.

Ejendomsselskabet Sydfyn Aps

Ejendomsselskabet Sydfyn Aps er et privat ejendomsselskab grundlagt i 2007. Selskabet ejer og administrerer ca. 1.000 boliger i Svendborg og omegn. Ejendomsselskabet Sydfyn Aps har til formål at skabe attraktive boliger til private og erhverv. Virksomheden har en vision om at være en førende aktør inden for ejendomsdrift og -udvikling på Sydfyn.

Ejendomsselskabet af Juni 1987 ApS Under Tvangsopløsning

Ejendomsselskabet af juni 1987 ApS Under Tvangsopløsning er et almen boligselskab stiftet i 1987. Selskabet er under tvangsopløsning og dets ejendomme er overtaget af andre boligselskaber.

Ejendomsselskabet Scala Svendborg ApS

Ejendomsselskabet Scala Svendborg ApS er en privatejet virksomhed, der driver biografen Scala Svendborg. Biografen er bygget i 1928 og er en af ​​de ældste biografer i Danmark. Scala Svendborg ApS har til formål at tilbyde et bredt udvalg af film til et bredt publikum.

Garcia-Svendborg

Garcia-Svendborg er et privat ejendomsselskab grundlagt i 1972. Selskabet ejer og administrerer ca. 200 boliger i Svendborg. Garcia-Svendborg har til formål at tilbyde kvalitetsboliger til private og erhverv. Virksomheden har en vision om at være en førende aktør inden for ejendomsdrift og -udvikling i Svendborg.

Bydele i Svendborg 

Ifølge Svendborg Kommunes kommuneplan 2021-2033 er Svendborg opdelt i følgende bydele:

Bymidten i Svendborg

Bymidten er det historiske centrum omgivet af Frederiksøen. Byens centrum er præget af sine smalle gader, brostensbelagte pladser og smukke arkitektur. Byen har også et rigt udvalg af butikker, restauranter og caféer.

Frederiksøen i Svendborg

Frederiksøen er en ø i byens centrum, forbundet med fastlandet med en bro. Frederiksøen er præget af sine mange historiske bygninger, herunder Svendborg Slot og Svendborg Kirke.

Vestbyen

Vestbyen er en moderne bydel beliggende vest for bymidten. Vestbyen er præget af sine mange boligkvarterer, butikscentre og uddannelsesinstitutioner.

Østbyen

Østbyen er en bydel beliggende øst for bymidten. Østbyen er præget af sine mange boligområder, industriområder og naturområder.

Vindeby-Troense

Vindeby-Troense er en bydel beliggende syd for bymidten. Vindeby-Troense er kendetegnet ved sine mange små landsbyer, grønne områder og kyststrækning.

Oure-Skårup

Oure-Skårup er en bydel beliggende nord for bymidten. Oure-Skårup er kendetegnet ved sine mange landbrugsområder, industriområder og naturområder.

Villaområder i Svendborg

Bedste villeområder i Svendborg

Svendborg er en by med mange gode boligområder. De mest populære områder er typisk præget af deres rolige beliggenhed, gode udsigter og nærhed til natur og byliv.

Frederiksøen

Frederiksøen er en ø i byens centrum, forbundet med fastlandet med en bro. Frederiksøen er kendt for sine mange historiske bygninger, herunder Svendborg Slot og Svendborg Kirke. Der er også en del villaer på Frederiksøen, som typisk er ældre og har en unik beliggenhed tæt på byens kulturliv.

Vestbyen

Vestbyen er en moderne bydel beliggende vest for bymidten. Vestbyen er præget af sine mange boligkvarterer, butikscentre og uddannelsesinstitutioner. Der findes en række forskellige villaer i Vestbyen, lige fra moderne nybyggeri til ældre villaer med store grunde.

Østbyen

Østbyen er en bydel beliggende øst for bymidten. Østbyen er præget af sine mange boligområder, industriområder og naturområder. Der er også en række boligområder i Østbyen, som typisk er præget af deres rolige beliggenhed og nærhed til naturen.

Vindeby-Troense

Vindeby-Troense er en bydel beliggende syd for bymidten. Vindeby-Troense er kendetegnet ved sine mange små landsbyer, grønne områder og kyststrækning. Der findes en række villaer i Vindeby-Troense, som typisk er præget af deres idylliske beliggenhed og nærhed til naturen.

Oure-Skårup

Oure-Skårup er en bydel beliggende nord for bymidten. Oure-Skårup er kendetegnet ved sine mange landbrugsområder, industriområder og naturområder. Der er desuden en række villaområder i Oure-Skårup, som typisk er præget af deres rolige beliggenhed og nærhed til naturen.

Hus til leje i Svendborg.

Lejlighedskomplekser i Svendborg 

De bedste lejlighedskomplekser i Svendborg

Svendborg er en by med mange gode etageejendomme. De mest populære områder er typisk kendetegnet ved deres centrale beliggenhed, gode udsigter og nærhed til byliv og natur.

Centrum

Bymidten er et populært område for etageejendomme. Her finder du et udvalg af lejlighedskomplekser, lige fra moderne nybyggeri til ældre ejendomme med charmerende arkitektur. Lejlighederne i midtbyen ligger typisk tæt på byens mange faciliteter, herunder butikker, restauranter og kulturinstitutioner.

Frederiksøen

Frederiksøen er en ø i byens centrum, forbundet med fastlandet med en bro. Frederiksøen er præget af sine mange historiske bygninger, herunder Svendborg Slot og Svendborg Kirke. Der er også en række lejlighedskomplekser på Frederiksøen, som typisk er ældre og har en unik beliggenhed tæt på byens kulturliv.

Vestbyen

Vestbyen er en moderne bydel beliggende vest for bymidten. Vestbyen er præget af sine mange etageejendomme, butikscentre og uddannelsesinstitutioner. Lejlighederne i Vestbyen er typisk moderne og har gode faciliteter.

Østbyen

Østbyen er en bydel beliggende øst for bymidten. Østbyen er præget af sine mange boligområder, industriområder og naturområder. Der er også en række lejlighedskomplekser i Østbyen, som er typisk rolige og tæt på naturen.

Vindeby-Troense

Vindeby-Troense er en bydel beliggende syd for bymidten. Vindeby-Troense er kendetegnet ved sine mange små landsbyer, grønne områder og kyststrækning. Der er også en række lejlighedskomplekser i Vindeby-Troense, som er typisk idylliske og tæt på naturen.

Oure-Skårup

Oure-Skårup er en bydel beliggende nord for bymidten. Oure-Skårup er kendetegnet ved sine mange landbrugsområder, industriområder og naturområder. Der er også en række lejlighedskomplekser i Oure-Skårup, som er typisk rolige og tæt på naturen.

Lejlighed til leje i Svendborg.

Butikker i Svendborg 

Svendborg er en by med et rigt udvalg af butikker. Her finder du alt fra internationale kæder til lokale specialbutikker.

Centrum

I byens centrum finder du et bredt udvalg af butikker, herunder:

  • Arkaden er et stort indkøbscenter med over 50 butikker. Her finder du alt fra tøj og sko til elektronik og livsstilsprodukter.
  • Møllergade er en gågade med mange små butikker med et spændende udvalg af varer. Her finder du alt fra tøj og sko til kunst og design.
  • Borgergade er endnu en gågade med mange butikker. Her finder du alt fra tøj og sko til restauranter og cafeer.

Ofte stillede spørgsmål