Struer: Oplev Vestjyllands charmerende by

Struer er en købstad i det nordlige Vestjylland med en lang historie helt tilbage til middelalderen. Byen er kendt for sin industri, sin havn og sin natur.
11. april 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Struer: Oplev Vestjyllands charmerende by

Struer er en købstad i det nordlige Vestjylland med en lang historie helt tilbage til middelalderen. Byen er kendt for sin industri, sin havn og sin natur.

Struer som by

Industri er Struers største forretningsområde. Bang & Olufsen, en verdenskendt elektronikvirksomhed, har hovedsæde i Struer og beskæftiger omkring en femtedel af byens indbyggere. Derudover er der en række andre industrivirksomheder i Struer, der producerer alt fra møbler til metalprodukter.

Havnen er en vigtig del af Struers økonomi. Det er en af ​​de største havne i Vestjylland og bruges til eksport og import af varer. Havnen er også en vigtig turistattraktion, da det er muligt at sejle til Venø, en lille ø i Limfjorden.

Natur er en vigtig del af Struers identitet. Byen ligger ved Limfjorden og er omgivet af skov og marker. Der er gode muligheder for at gå, cykle og fiske i området.

Transportforhold i Struer

Transportforholdene i Struer er gode. Derudover er der en række regionalveje, der forbinder Struer med andre byer i området.

Struer har desuden en god offentlig transportforbindelse. Byen har en busterminal, hvorfra der er afgange til mange forskellige destinationer i Danmark. Derudover er der også en togstation, hvorfra der er afgange til Aarhus, København og Thisted.

Byen har også en havn, som bruges til godstransport. Havnen er forbundet med E45 med en jernbanestrækning, hvilket gør det nemt at transportere varer til og fra Struer.

Her er en mere detaljeret beskrivelse af de forskellige transportmuligheder i Struer:

  • Motorveje: E45 er den vigtigste motorvej i Danmark. Den går gennem Struer og forbinder byen med Aarhus, København og Thisted.
  • Regionale veje: Struer er forbundet med andre byer i området af en række egnsveje. Disse veje er generelt i god stand og giver en god forbindelse til omverdenen.
  • Offentlig transport: Struer har en busterminal, hvorfra der er afgange til mange forskellige destinationer i Danmark. Derudover er der også en togstation, hvorfra der er afgange til Aarhus, København og Thisted.
  • Havn: Struer har en havn, der bruges til godstransport. Havnen er forbundet med E45 med en jernbanestrækning, hvilket gør det nemt at transportere varer til og fra Struer.

Samlet set er transportforholdene i Struer gode. Byen er godt forbundet med omverdenen med både motorveje, regionalveje, offentlig transport og havn.

Vigtige tal om Struer (2023)

Hovedfigurerne, der beskriver Struer, er følgende:

  • Befolkning: Struer er en af ​​de største byer i Midtjylland uden for Aarhus. Befolkningen er vokset støt de seneste år, og byen forventes at vokse yderligere i de kommende år.
  • Areal: Struer er en forholdsvis lille by med et areal på omkring 27 km². Byen er dog veludviklet med en række bolig-, erhvervs- og rekreative områder.
  • BNP: BNP per indbygger i Struer er omkring 480.000 kr., hvilket er lidt højere end landsgennemsnittet. Byens økonomi er baseret på en række forskellige industrier, herunder industri, handel, tjenester og turisme.
  • Arbejdsløshed: Arbejdsløsheden i Struer er omkring 5 %, hvilket er lidt lavere end landsgennemsnittet. Byen har en god kombination af erhverv og arbejdskraft, hvilket gør det nemt for ledige at finde job.
  • Infrastruktur: Struer har gode transportforhold med motorveje, regionsveje, offentlig transport og havn. Byen er godt forbundet med omverdenen, hvilket er vigtigt for både erhvervsliv og borgere.

Store ejendomsselskaber i Struer

NordVestBO

NordVestBO er en almen boligforening, der ejer og administrerer mere end 2.900 boliger i Struer og omegn. Firmaet blev grundlagt i 1960, og siden da har det været med til at skabe gode og billige boliger til mange familier i området.

NordVestBOs mål er at skabe gode og bæredygtige boliger, der giver værdi for både beboere og virksomhed. Virksomheden arbejder derfor løbende på at forbedre sine boliger og skabe gode fællesfaciliteter.

NordVestBO er medlem af Landsbyggefonden, hvilket betyder, at virksomheden er forpligtet til at bygge og renovere boliger, der er tilgængelige for alle.

Struer Boligselskab

Struer Boligselskab er en almen boligforening, der ejer og administrerer mere end 1.000 boliger i Struer. Virksomheden blev grundlagt i 1935, og siden har den været med til at skabe gode og billige boliger til mange familier i byen.

Struer Boligselskabs mål er at skabe gode og bæredygtige boliger, der giver værdi for både beboere og virksomhed. Virksomheden arbejder derfor løbende på at forbedre sine boliger og skabe gode fællesfaciliteter.

Struer Boligselskab er medlem af Landsbyggefonden, hvilket betyder, at virksomheden er forpligtet til at bygge og renovere boliger, der er tilgængelige for alle.

Bydele i Struer

Struer har følgende distrikter:

  • Byens centrum: Bymidten er Struers centrum og hjerte. Her finder du byens vigtigste butikker, restauranter, caféer og kulturinstitutioner. Bymidten er også hjemsted for Struers rådhus, bibliotek og museum.
  • Den gamle By: Gammelbyen er Struers ældste bydel, der stammer fra middelalderen. Her finder du smalle gader, bindingsværkshuse og historiske bygninger. Old Town er et populært turistmål og et pulserende kulturdistrikt.
  • Buen: Stævnen er en ny bydel, der udvikles på det tidligere industriområde ved Struer Havn. Arrangementet vil byde på en blanding af bolig-, erhvervs- og rekreative områder.
  • Hjerm: Hjerm er en bydel beliggende syd for Struer. Her finder du et aktivt erhvervsliv, et rigt kulturliv og smuk natur.
  • Bremdal: Bremdal er en bydel beliggende nord for Struer. Her finder du en skøn strand, aktivt lystfiskeri og et rigt naturområde.

Struer er en by med et pulserende byliv og en mangfoldig kultur. Byen byder på noget for enhver smag og er et fantastisk sted at bo, arbejde og besøge.

Villaområder i Struer

Struer har mange attraktive villaområder, der byder på en god balance mellem byliv og natur. Her er nogle af de bedste villaområder i Struer:

  • Struer Midtby: Villaområderne i Struer Midtby ligger tæt på bymidten og byder på en blanding af ældre og nyere villaer. Området er præget af en hyggelig atmosfære og gode spisemuligheder. Gamle Havn: Villaområderne i Gammel Havn er et nyt område, der er under udvikling. Området byder på moderne villaer med udsigt over Limfjorden.
  • Nordbyen: Villaområderne i Nordbyen er et populært område for børnefamilier. Området byder på store parcelhuse med smukke haver.
  • Sønderbyen: Villaområderne i Sønderbyen ligger tæt på stranden og byder på en afslappet atmosfære. Området byder på både nye og ældre villaer.
  • Bremdal: Villaområderne i Bremdal er et populært sommerhusområde, men der er også en del villaer til permanent beboelse. Området byder på smuk natur og gode bademuligheder.
  • Hjerm: Villaområderne i Hjerm er et hyggeligt og roligt område, der byder på en blanding af ældre og nyere villaer. Området er omgivet af natur og gode spisemuligheder.
  • Hvidbjerg: Villaområderne i Hvidbjerg er en populær badeby, men der er også en del villaer til permanent beboelse. Området byder på en skøn strand og gode fiskemuligheder.

Hus til leje i Struer

Lejlighedskomplekser i Struer

Struer har et godt udvalg af lejlighedskomplekser i forskellige størrelser, stilarter og faciliteter. Her er nogle af de bedste lejlighedskomplekser i Struer:

  • Struer Midtby: Lejlighedskomplekserne i Struer Midtby ligger tæt på bymidten og byder på en blanding af nye og ældre lejligheder. Området er præget af en livlig atmosfære og gode indkøbsmuligheder.
  • Gamle Havn: Lejlighedskomplekserne i Gammel Havn er en ny bydel, der er under udvikling. Området byder på moderne lejligheder med udsigt over Limfjorden.
  • Nordbyen: Lejlighedskomplekserne i Nordbyen er et populært område for studerende og unge voksne. Området byder på små og mellemstore lejligheder til en overkommelig pris.
  • Sønderbyen: Lejlighedskomplekserne i Sønderbyen ligger tæt på stranden og byder på en afslappet atmosfære. Området byder på forskellige størrelser af lejligheder, der passer til alle behov.
  • Bremdal: Lejlighedskomplekserne i Bremdal er et populært sommerhusområde, men der er også en del lejlighedskomplekser til fast beboelse. Området byder på smuk natur og gode bademuligheder.
  • Hjerm: Lejlighedskomplekserne i Hjerm er et hyggeligt og roligt område, der tilbyder forskellige størrelser af lejligheder til en overkommelig pris. Området er omgivet af natur og gode spisemuligheder.
  • Hvidbjerg: Lejlighedskomplekserne i Hvidbjerg er en populær badeby, men der er også en række lejlighedskomplekser til permanent beboelse. Området byder på en skøn strand og gode fiskemuligheder.

Lejlighed til leje i Struer

Butikker i Struer

I Struer er der følgende butikker:

  • Struer Torv: Pladsen er byens centrum og byder på en blanding af butikker, caféer og restauranter. Her finder du blandt andet:
    • SuperBrugsen: En stor dagligvarebutik med et bredt udvalg af varer.
    • Matas: En butik med alt til personlig pleje og skønhed.
    • BR: En butik med legetøj og hobbyartikler.
    • Bog & idé: En butik med bøger, musik, film og andre medier.
    • Normal: En butik med billige varer.
  • Østergade: Østergade er en af ​​Struers hovedgader og byder på en blanding af butikker, caféer og restauranter. Her finder du blandt andet:
    • Ægte mode: En tøjbutik med et moderne udvalg af tøj til både mænd, kvinder og børn.
    • Jack & Jones: En tøjbutik med et klassisk udvalg af tøj til mænd.
  • Smedegade: Smedegade er en sidegade til Østergade og byder på en blanding af butikker, caféer og restauranter. Her finder du blandt andet:
    • Illums Bolighus: En butik med boligtilbehør, møbler og andre produkter til hjemmet.
    • JYSK: En butik med møbler, boligtilbehør og andre produkter til hjemmet.
    • Elgiganten: En butik med elektronik og hårde hvidevarer.
    • Strøm: En butik med elektronik og hårde hvidevarer.
    • Føtex: En stor dagligvarebutik, der tilbyder et bredt udvalg af varer.

Ofte stillede spørgsmål