Skive: Fjordens charmerende by

Skive er en by i Midtjylland, Danmark. Byen ligger ved Limfjorden og er en vigtig handels- og industriby. Skive er også kendt for sin natur og sine mange kulturelle tilbud.
22. april 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Skive: Fjordens charmerende by

Skive er en by i Midtjylland, Danmark. Byen ligger ved Limfjorden og er en vigtig handels- og industriby. Skive er også kendt for sin natur og sine mange kulturelle tilbud.

Skive som by 

Nogle af de karakteristiske ting ved Skive er:

 •       Natur: Skive er omgivet af naturskøn natur, herunder Limfjorden, Sallingsund og Nordfjends. Byen har også flere parker og grønne områder, såsom Skive Ådal og Skive Havn.
 •       Kultur: Skive har et rigt kulturliv med et bredt udvalg af museer, teatre, koncertsteder og andre kulturinstitutioner. Byen er også vært for en række kulturelle begivenheder, herunder Skive Jazz Festival og Skive Festuge.
 •       Erhverv: Skive er en vigtig handels- og industriby.

Her er nogle konkrete eksempler på de ting, der kendetegner Skive:

 •       Natur: Skive Ådal er et af de mest populære steder i Skive Kommune. Ådalen er et smukt område med skov, eng og å.
 •       Kultur: Skive Museum er et af de største museer i Skive Kommune. Museet fortæller historien om Skive og omegn fra oldtiden til i dag.

Skive er en levende og mangfoldig by med noget at byde på for enhver smag.

Find andelsboliger til salg i Skive 

Transportforhold i Skive

Skive har et godt udbud af transportmuligheder, der gør det nemt at komme rundt i byen og til andre destinationer.

Bil:

Skive er en bilvenlig by med et veludbygget vejnet. Det er nemt at finde parkering i bymidten og der er flere parkeringspladser i nærheden af ​​byens attraktioner.

Offentlig transport:

Skive har et godt udvalg af offentlige transportmuligheder, der omfatter busser, tog og færger. Busser kører til alle dele af byen og til andre byer i området. Toget kører til Aarhus, Viborg og København. Færgen sejler til Sallingsund.

Cykel:

Skive er en cykelvenlig by med et stort netværk af cykelstier. Det er en fantastisk måde at komme rundt i byen på, og det er også en fantastisk måde at opleve naturen på.

Vigtige tal om Frederikshavn (2023)

 •       Indbyggertal: Skive Kommune har en befolkning på omkring 45.000 indbyggere. Byen Skive har en befolkning på omkring 20.176 indbyggere.
 •       Areal: Skive Kommune har et areal på omkring 800 kvadratkilometer. Byen Skive har et areal på omkring 11 kvadratkilometer.

Store andelsforeninger i Skive

Ifølge en opgørelse fra Andelsboligforeningernes Landsforening er de største andelsselskaber i Skive følgende:

 •       Andelsboligforeningen Skt. Knuds Sogn har 360 andelsboliger, som er fordelt på 26 ejendomme. Foreningen er beliggende i midtbyen og tæt på byens mange butikker og restauranter.
 •       Arbejdernes Andelsboligforening er en andelsboligforening stiftet i 1936. Foreningen har mere end 1.000 andelsboliger fordelt på 12 afdelinger i Skive. Foreningens mål er at tilbyde billige og attraktive boliger til alle. Foreningen har en bred vifte af boliger til rådighed, herunder lejligheder, rækkehuse og etagebyggeri.
 •       Nybolig Skive er ejendomsmægler med speciale i salg af andelsboliger. Ejendomsmægleren har over 15 års erfaring i branchen og har solgt mere end 1.000 andelsboliger i Skive. Nybolig Skive tilbyder et bredt udvalg af andelsboliger til salg. Ejendomsmægleren har et stort netværk af købere og sælgere, som giver gode muligheder for at finde den helt rigtige bolig.

Områder i Skive

Skive by består af forskellige bydele, som er opdelt af grønne kiler. Hvert distrikt har sine egne karakteristika og attraktioner.

Slice Midtby

Skive Midtby er byens centrum og hjerte. Her finder du byens mange butikker, restauranter, kulturinstitutioner og offentlige bygninger. Byens centrum er også hjemsted for Skive Museum, Skive Domkirke og Det Gamle Rådhus.

Brårup

Brårup er en bydel i den sydlige del af Skive. Her finder du mange boligområder, ligesom Brårup er hjemsted for Skive Gymnasium og Skive Handelsskole. Brårup ligger også tæt på Skive Havn og Skive Fjord.

Dommerby

Dommerby er en bydel i den nordlige del af Skive, Danmark. Her finder du mange boligområder, ligesom Dommerby er hjemsted for Skive Folkeskole og en række daginstitutioner. Dommerby ligger også tæt på Skive Ådal og Skive Naturpark.

Egeris and Bilstrup

Egeris og Bilstrup er to bydele i den østlige del af Skive. Her finder du mange boligområder, ligesom Egeris er hjemsted for Skive Kirkegård og Skive Stadion. Egeris og Bilstrup ligger også tæt på Skive Fjord.

Eger Syd

Egeris Syd er en bydel i den sydøstlige del af Skive, Danmark. Her finder du mange boligområder, ligesom Egeris Syd er hjemsted for Skive Sygehus. Egeris Syd ligger også tæt på Skive Fjord.

Butikker i Skive

Skive er en by med et rigt udvalg af butikker til at dække alle behov. Uanset om du leder efter dagligvarer, tøj, elektronik eller noget helt tredje, så kan du finde det i Skive.

Slice Midtby

I Skive midtby finder du byens største koncentration af butikker. Her finder du alt fra kædebutikker som H&M, Bilka og Matas til specialbutikker som Kaffehuset og Bog &Idé.

Nogle af de mest populære butikker i Skive Midtby er:

 •       Kvickly: Et stort supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer.
 •       Normal: En discountbutik med et godt udvalg af dagligvarer til lave priser.
 •       Kun: Moderne og trendy tøj til kvinder
 •       H&M: Tøj til hele familien til gode priser
 •       Jack & Jones: Sporty og afslappet tøj til mænd

Ofte stillede spørgsmål