Skanderborg: Byen med det hele

Skanderborg er en by med en rig historie og kultur. Byen er kendt for sin smukke natur, sit aktive kulturliv og sin gode mad.
22. april 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Skanderborg: Byen med det hele

Skanderborg er en by med en rig historie og kultur. Byen er kendt for sin smukke natur, sit aktive kulturliv og sin gode mad.

Skanderborg som by 

Natur

Skanderborg is located by Skanderborg Lake and is surrounded by forest and heath. The city has a rich selection of natural areas, including Skanderborg Deer Park, Skanderborg Lake, Skanderborg Lystskov and Skanderborg Ådal.

Kultur

Skanderborg har et pulserende kulturliv med et bredt udvalg af museer, teatre, koncertsale og andre kulturinstitutioner. Byen er også hjemsted for en række festivaler, herunder Skanderborg Festival og Skanderborg Jazz Festival.

Mad

Skanderborg er kendt for sin gode mad. Byen har et rigt udvalg af restauranter, der serverer alt fra traditionel dansk mad til internationalt køkken.

Andre egenskaber

Skanderborg er en moderne by med et godt udvalg af butikker, restauranter og andre faciliteter. Byen er også et vigtigt uddannelsescenter med en række skoler og uddannelsesinstitutioner.

Find andelsboliger til salg i Skanderborg

Transportforhold i Skanderborg

Transportforholdene i Skanderborg er gode. Byen har et veludviklet net af veje, der forbinder den med resten af ​​landet. Der er også en række buslinjer, der betjener byen og det omkringliggende område.

Skanderborg Station

Skanderborg Station ligger i centrum af byen og er et vigtigt knudepunkt for offentlig transport. Fra stationen er der direkte togforbindelse til Aarhus og København. Der er også en række buslinjer, der betjener byen og det omkringliggende område.

Cykel

Byens cykelstier er veludviklede og der er mange muligheder for at parkere sin cykel. Der er også et udvalg af taxaer og lejebiler, der kan bruges.

Vigtige tal om Skanderborg (2023)

 •   Gennemsnitsindkomst: 387.000 Kr
 •       Befolkning:20.079 (2023)
 •       Areal: 221 km2

Store andelsforeninger i Skanderborg

Her er nogle af de største andelsselskaber i Skanderborg:

 •     Skanderborg Andelsboligforening har mere end 1.000 andelsboliger fordelt på en række forskellige ejendomme i byen. Foreningen blev stiftet i 1923 og er en af ​​de ældste andelsforeninger i Danmark.
 •       Andelsboligforeningen Banevænget er en større forening med 116 andelsboliger. Foreningen holder til på Banevænget i Skanderborg udkant, tæt på natur og grønne områder. Foreningens ejendomme er fra 1960'erne og 1970'erne og er i god stand. Boligerne er fordelt på 2-5 værelser og har et gennemsnitligt areal på 90 m2.
 •       Andelsboligforeningen Damgårdsvej er en mindre forening med 28 andelsboliger. Foreningen holder til på Damgårdsvej i Skanderborg midtby, tæt på indkøb, offentlig transport og byens mange attraktioner. Foreningens ejendomme er fra 1930'erne og 1940'erne og er i god stand. Boligerne er fordelt på 2-4 værelser og har et gennemsnitligt areal på 60 m2.

Bydele i Skanderborg

Skanderborg har følgende bydele:

Centrum

Byens centrum er byens historiske centrum med en blanding af gamle og nye bygninger. Her finder du blandt andet Adelgade, byens hovedgade, med butikker, restauranter og caféer. Der er også et rigt kulturliv i bymidten med museer, teatre og koncertsale.

Slotsholmen

Slotsholmen er et smukt område ved Skanderborg Sø med et slot fra 1200-tallet, en park og en legeplads. Slotsholmen er et populært sted at gå en tur, nyde udsigten over søen eller bare slappe af i parken.

Position

Stilling er en tidligere stationsby med en hyggelig bymidte med butikker, restauranter og cafeer. Stilling, der ligger ved Stilling-søen, er et populært sted at bo for familier.

Grønnedal

Grønnedal er et stort boligkvarter med en god beliggenhed tæt på bymidte og natur. Grønnedal er et populært opholdssted for familier og unge.

Vrold

Vrold er et nyere boligområde med et blandet udvalg af boliger inklusiv dobbelthuse, rækkehuse og lejligheder. Vrold ligger tæt på bymidten og er et populært opholdssted for familier og unge.

Udover disse bydele er der også en række mindre bydele og landsbyer i Skanderborg Kommune.

Butikker i Skanderborg 

I Skanderborg er der blandt andet følgende butikker:

Skanderborg er en by med et godt udvalg af butikker til at dække alle behov. Byen har både store indkøbscentre med et bredt udvalg af butikker, og mindre butikker med mere specialiseret sortiment.

Blomsterbutikker

Bloms Butik er et indkøbscenter med over 20 butikker, der sælger alt fra mode og bolig til dagligvarer og sport. Centret ligger centralt i Skanderborg og er et populært sted at handle for både lokale og turister.

Butikker i Bloms Butikker:

 •   H&M er et svensk tøjfirma grundlagt i 1946. Firmaet sælger et bredt udvalg af tøj til både mænd, kvinder og børn. H&M er kendt for sine trendy og prisvenlige kollektioner.
 •       Imerco er en dansk detailkæde, der sælger en bred vifte af varer til hjem, have og fritid. Virksomheden blev grundlagt i 1959 og har over 100 butikker i Danmark. Imerco er kendt for sit store udvalg af kvalitetsvarer til gode priser.
 •   Kop&Kande Kop&Kande er en dansk kæde af specialbutikker, der sælger køkkenudstyr, service og boligtilbehør. Virksomheden blev grundlagt i 1972.
 •       Normal er en dansk discountbutik grundlagt i 2012. Virksomheden sælger et bredt udvalg af dagligvarer og non-food til lave priser. Normal er kendt for sine billige varer og sit enkle sortiment.
 •       Føtex er en dansk supermarkedskæde grundlagt i 1960. Virksomheden har over 100 butikker i Danmark. Føtex er kendt for sit store udvalg af dagligvarer, non-food og friske fødevarer.

Ofte stillede spørgsmål