Oplev Nykøbing Falster: Byen med sjæl

Nykøbing Falster er en charmerende by med en lang historie. Byen blev grundlagt i 1100-tallet og har siden været et vigtigt handelscenter. Byen er også kendt for sin smukke beliggenhed ved Guldborgsund.
22. april 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Oplev Nykøbing Falster: Byen med sjæl

Nykøbing Falster er en charmerende by med en lang historie. Byen blev grundlagt i 1100-tallet og har siden været et vigtigt handelscenter. Byen er også kendt for sin smukke beliggenhed ved Guldborgsund.

Nykøbing Falster som by

Nogle af de karakteristiske ting ved Nykøbing Falster er:

  • Den gamle bykerne: Den gamle bykerne i Nykøbing Falster er et godt sted at opleve byens historie. Her finder du en række gamle bygninger, blandt andet Det Gamle Rådhus, Skt. Nicolai Kirke og Østergade.
  • Guldborgsund: Guldborgsund er et smalt sund, der adskiller øerne Falster og Lolland. Sundet er et populært sted for sejlads, lystfiskeri og badning.
  • Middelaldercentret: Middelaldercentret er et levende museum, der giver besøgende mulighed for at opleve livet i middelalderen. Museet har en række historiske bygninger, herunder et slot, en kirke og en landsby.
  • Guldborgsund Zoo: Guldborgsund Zoo er en zoologisk have med over 1000 dyr fra hele verden. Zoo har fokus på at bevare truede arter.

Nykøbing Falster er en levende by med en bred vifte af aktiviteter og seværdigheder. Byen er et godt sted at besøge, hvis du er interesseret i historie, natur eller kultur.

Find andelsboliger til salg i Nykøbing Falster

Transportforhold i Nykøbing Falster

Transportforholdene i Nykøbing Falster er gode. Byen ligger tæt på motorvej E47, som forbinder København med Gedser og Rødby. Dette gør det nemt at transportere varer og tjenesteydelser ind og ud af byen.

Byen har også en god busforbindelse til resten af ​​Falster og til København. Busturen fra København til Nykøbing Falster tager cirka 2 timer.

Der er også en banegård i Nykøbing Falster, der forbinder byen med København og Odense. Togturen fra København til Nykøbing Falster tager cirka 1 time og 30 minutter.

Here is an overview of the different transport options in Nykøbing Falster:

Motorvej: E47 går gennem Nykøbing Falster, og det tager cirka 2 timer at køre til København fra byen.

Bus: Der er god busforbindelse til resten af ​​Falster og til København. Busturen fra København til Nykøbing Falster tager cirka 2 timer.

Jernbane: Der er en banegård i Nykøbing Falster, der forbinder byen med København og Odense. Togturen fra København til Nykøbing Falster tager cirka 1 time og 30 minutter.

Transportforholdene i Nykøbing Falster er gode for virksomheder, der skal transportere varer og tjenesteydelser. Byen ligger tæt på motorvejen og har en god bus- og jernbaneforbindelse.

Vigtige tal om Nykøbing Falster (2023)

Here are some of the most important figures describing Nykøbing Falster:

Befolkning: Nykøbing Falster has a population of approximately 17,000 inhabitants.

Areal: Nykøbing Falster has an area of approximately 42 square kilometers.

Økonomi: Nykøbing Falster er et vigtigt erhvervscenter med en bred vifte af virksomheder. De vigtigste forretningsområder er fødevareproduktion, møbelproduktion og metalproduktion.

Education: Nykøbing Falster has a number of educational institutions, including Nykøbing Falster Gymnasium, Nykøbing Falster Business School and University College Absalon.

Kultur: Nykøbing Falster har et rigt kulturliv med en række museer, teatre og koncertsteder.

Here are some specific figures for the most important business areas in Nykøbing Falster:

Fødevareproduktion: There are more than 100 food companies in Nykøbing Falster, employing approximately 4,000 employees. The most important food companies in Nykøbing Falster are Arla Foods, Danfoss A/S and Dansk Supermarked.

Møbelproduktion: There are more than 50 furniture companies in Nykøbing Falster, employing approximately 2,000 employees. The most important furniture companies in Nykøbing Falster are Jysk, IKEA and Scanteak.

Metalproduktion: Der er mere end 30 metalvirksomheder i Nykøbing Falster, der beskæftiger cirka 1.500 medarbejdere. De vigtigste metalvirksomheder i Nykøbing Falster er Danfoss A/S, Vestas Wind Systems A/S og Grundfos.

Store andelsforeninger i Nykøbing Falster

Andelsboligforeninger er en populær boligform i Danmark, og Nykøbing Falster er ingen undtagelse. Byen har et bredt udvalg af andelsforeninger, der tilbyder boliger i alle prisklasser og størrelser.

Andelsboligforeningen Fogedgaarden

Andelsboligforeningen Fogedgaarden er en forening med 72 boliger, der ligger i den centrale del af Nykøbing Falster. Foreningen blev stiftet i 1970, og boligerne er i varierende størrelser fra 2 til 5 værelser.

Fogedgaarden er en velfungerende forening med et aktivt beboerråd. Foreningen tilbyder en række faciliteter til beboerne, herunder et fælleshus, et legeplads og et parkeringshus.

Andelsboligforeningen Grønnegården

Andelsboligforeningen Grønnegården er en forening med 13 boliger, der ligger i den sydlige del af Nykøbing Falster. Foreningen blev stiftet i 1975, og boligerne er i størrelser fra 2 til 4 værelser.

Grønnegården er en forening med et godt naboskab og en hyggelig atmosfære. Foreningens boliger er kendt for deres gode beliggenhed og deres store haver.

Andelsboligforeningen Hermelinparken

Andelsboligforeningen Hermelinparken er en forening med 106 boliger, der ligger i den nordlige del af Nykøbing Falster. Foreningen blev stiftet i 1980, og boligerne er i størrelser fra 2 til 5 værelser.

Hermelinparken er en forening med et aktivt beboerråd, der arrangerer en række sociale aktiviteter for beboerne. Foreningens boliger er kendt for deres gode beliggenhed og deres moderne udstyr.

Andelsboligforeningen Præstevænge

Andelsboligforeningen Præstevænge er en forening med 32 boliger, der ligger i den østlige del af Nykøbing Falster. Foreningen blev stiftet i 1920, og boligerne er i størrelser fra 2 til 4 værelser.

Præstevænge er en forening med en lang historie og en tradition for godt naboskab. Foreningens boliger er kendt for deres gode beliggenhed og deres charmerende udtryk.

Andelsboligforeningen Af 1984

Andelsboligforeningen Af 1984 er en forening med 60 boliger, der ligger i den vestlige del af Nykøbing Falster. Foreningen blev stiftet i 1984, og boligerne er i størrelser fra 2 til 5 værelser.

Af 1984 er en forening med et aktivt beboerråd, der arrangerer en række sociale aktiviteter for beboerne. Foreningens boliger er kendt for deres gode beliggenhed og deres moderne udstyr.

Disse er blot nogle af de mange andelsforeninger, der findes i Nykøbing Falster. Hvis du overvejer at købe en andelsbolig i byen, er det en god idé at undersøge dine muligheder og finde en forening, der passer til dine behov og ønsker.

Bydele i Nykøbing Falster

Nykøbing Falster er opdelt i følgende bydele:

Gammel by er byens historiske centrum og er præget af sine brostensbelagte gader, gamle bygninger og charmerende atmosfære. Her finder du blandt andet rådhuset, Skt. Nicolai Kirke, Østergade og Torvet.

Østlige kvarter er den største bydel i Nykøbing Falster og er præget af sine mange boliger, butikker og restauranter. Her finder du også byens havn, som er et populært sted for sejlads, lystfiskeri og badning.

Vestre distrikt er en blandet bydel med både boliger, erhverv og institutioner. Her finder du blandt andet byens gymnastiksal, handelsskole og bibliotek.

Nordbyen er en ny bydel præget af sine parcelhuse og villaer. Her finder du også byens idrætsfaciliteter og rekreativt område.

Sydbyen er en bydel, der er under udvikling. Her finder du blandt andet byens nye havnefront, som er under opførelse.

Hver bydel har sit eget unikke udtryk og byder på forskellige oplevelser for beboere og besøgende.

Butikker i Nykøbing Falster

Shops in Nykøbing Falster

Nykøbing Falster er en by med et bredt udvalg af butikker til at dække alle behov. Her er en oversigt over nogle af de butikker, der findes i byen:

Gammel by

Bog & idé: Shop med et bredt udvalg af bøger, spil, legetøj og gaveartikler.

Føtex: Stort supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer og non-food.

H&M: Butik med tøj til kvinder, mænd og børn.

Matas: Shop med skønhedsprodukter, personlig pleje og helsekost.

Østre distrikt

Normal: Discountbutik med et bredt udvalg af dagligvarer.

MetteF: Shop med tøj til kvinder.

Tøjeksperten: Herretøjsforretning.

Elgiganten: Butik med elektronik og hårde hvidevarer.

JYSK: Butik med møbler og indretning.

Vestre Distrikt

Kvickly: Stort supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer og non-food.

Strøm: Butik med elektronik og hårde hvidevarer.

Sydbyen

Guldborgsund Zoo: Zoo med over 1000 dyr fra hele verden.

Middelaldercentret: Levende museum, der giver besøgende mulighed for at opleve livet i middelalderen.

Det er blot nogle af de mange butikker, du finder i Nykøbing Falster. Byen har et bredt udvalg af butikker til at dække alle behov.

Ofte stillede spørgsmål