Nye ejerboliger på vej til København

En ny undersøgelse fra Københavns Kommune viser, at hovedstaden vil vokse eksplosivt de næste par år, hvorfor boligpriser på en ejerbolig i København vil forventes at være høje. Helt konkret er der, frem mod 2027 tale om en forøgelse med 100.000 mennesker – det svarer til at hele Aalborg flytter til Københavns Kommune. Københavns kommune vurderer, at byen skal udvides med 45.000 boliger, som b.la. indbefatter nye ejerboliger i København.
25. april 2019 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Nye ejerboliger på vej til København

En ny undersøgelse fra Københavns Kommune viser, at hovedstaden vil vokse eksplosivt de næste par år, hvorfor boligpriserne vil forventes at være høje. Helt konkret er der, frem mod 2027 tale om en forøgelse med 100.000 mennesker – det svarer til at hele Aalborg flytter til Københavns Kommune. Københavns kommune vurderer, at byen skal udvides med 45.000 boliger, som indbefatter ejerboliger i København, andelsboliger og lejeboliger. Samtidigt viser prognosen fra Københavns Kommune, at flere udlændinge bosætter sig i København – især studerende fra USA, Italien og Tyskland og folk der kommer for at arbejde vil have adresse i København. Det presser også efterspørgslen på de mindre ejerboliger, der i høj grad bliver købt som forældrekøb, så de studerende kan bo i en ejerlejlighed i København, imens de studerer. Der bliver allerede bygget mange nye ejerboliger i København i b.la. kvarterene, Nordhavn, Carlsberg og Ørestaden, hvor der bygges på fuld skrue. Priserne på disse er højere end i resten af kommunen, hvorfor overborgmester i København, Frank Jensen vil  sikre sig billige ejerboliger i København inden 2017.

Drømmer du om en ejerbolig i København?
Drømmer du om at få fingrene i en ejerbolig i København, er det en fordel, at orientere sig om København og de forskellige bydele. Det kan være en jungle at finde ud af, hvor man skal have sin ejerbolig i København.  Den store by har mange forskellige postnumre, hvor hver af dem har sin egen charme og kendetegn – der er Vesterbro, Østerbro, Nørrebro, Amager, Christianshavn, Vanløse, Valby og Frederiksberg.

Vil du fx. gerne lidt væk fra by-støjen i København, er Valby helt sikkert en mulighed. Med en ejerbolig i Valby har du 10 minutter på cykel til Vesterbro og Frederiksberg, hvis man ønsker at besøge de pulserende steder i København. Valby er også i udvikling, hvad angår nybyggeri – flere steder er der nye boliger og butikscentre på vej. Drømmer du om at bo et sted, hvor beliggenhed er helt centralt, er en ejerbolig på Vesterbro en god løsning. Vesterbro er populær, og befolkningen er vokset med 14 procent de seneste par år, hvilket er den største befolkningstilvækst i Københavns bydele. Vesterbros popularitet kan b.la. skyldes at byen er blevet en kombination af Østerbro og Nørrebro, hvor Vesterbro har lidt af begge dele, og det kan tiltrække folk som skal tage stilling om det skal være på Østerbro eller Nørrebro. Er du til natur og grønne arealer, er ejerboliger i Amager oplagt – der er meget liv omkring Amager, især når vejret er godt, så er det især Amager Strandpark, mange foretrækker. Her kan du grille, bade, spille minigolf og meget mere. På Amager er der god transportmuligheder, hvor du nemt kan navigere rundt i København og dens bydele. Vil du være en del af Københavns mest mangfoldige bydel, skal ejerboliger på Nørrebro helt sikkert overvejes – søerne, som er Københavns lunge, Fælledparken og forskellige kulturer er Nørrebro. Her er både børnefamilier, pensionister, indvandrere og studerende. På Nørrebro er der lidt af det hele: en bid af Mellemøsten, liv sent om aftenen og lækre cafeer.