Middelfart: Byen med det hele

Middelfart er en købstad på Fyn, kendt for sin beliggenhed ved Lillebælt. Byen er et vigtigt trafikalt knudepunkt, da den ligger mellem Jylland og Fyn.
12. april 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Middelfart: Byen med det hele

Middelfart er en købstad på Fyn, kendt for sin beliggenhed ved Lillebælt. Byen er et vigtigt trafikalt knudepunkt, da den ligger mellem Jylland og Fyn.

Middelfart som by

Middelfart er også et populært turistmål, der byder på en række attraktioner, herunder:
  • Bridgewalking Little Belt: En spændende oplevelse, hvor du kan gå over Lillebæltsbroen i 75 meters højde.
  • VM. LER. Keramikmuseum: Et museum for keramisk kunst, hjemsted for en samling på over 10.000 værker fra hele verden.
  • Naturpark Lillebælt: En naturpark med en varieret natur, der omfatter både kystområder, skove og marker.

Udover disse attraktioner er Middelfart også kendt for sin hyggelige bykerne, som er præget af brostensbelagte gader og velbevarede bygninger.

Her er nogle af de ting, der kendetegner Middelfart:

  • Beliggenhed ved Lillebælt: Middelfart ligger på Lillebælts smalleste punkt, hvilket har gjort byen til et vigtigt trafikalt knudepunkt gennem historien.
  • Hyggelig bymidte: Middelfarts bymidte er præget af brostensbelagte gader og velbevarede bygninger, som giver byen en hyggelig atmosfære.
  • Naturpark Lillebælt: Middelfart er omgivet af Danmarks største marine naturpark, Naturpark Lillebælt. Naturparken omfatter både kystområder, skove og marker, og byder på et rigt dyreliv.
  • Attractions: Middelfart offers a number of attractions, including Bridgewalking Lillebælt, VM. CLAY. Ceramics Museum and Nature Park Lillebælt.

Transportforhold i Middelfart

Middelfart er et vigtigt transportknudepunkt, beliggende mellem Jylland og Fyn. Byen har gode forbindelser til både bil, tog og bus.

Motorvej

Middelfart ligger på E20, som er en af ​​Danmarks vigtigste motorveje. Motorvejen forbinder Middelfart med Odense, Fredericia, København og Aarhus.

Jernbane

Middelfart har en banegård beliggende ved hovedbanen mellem København og Aarhus. Togene kører jævnligt til og fra Middelfart, og der er gode forbindelser til Odense, Fredericia, København og Aarhus.

Bus

Middelfart har et godt busnet, der forbinder byen med de omkringliggende byer og landsbyer. Busserne kører jævnligt, og der er gode forbindelser til Odense, Fredericia og Lillebæltsbroen.

Vigtige tal om Middelfart (2023)

De vigtigste tal, der beskriver Middelfart er:

  •   Indbyggertal: Middelfart har en befolkning på ca. 22.000 (2023).
  • Areal: Middelfart har et areal på ca. 57 km².

Store Ejendomsmæglerfirmaer i Middelfart

Større ejendomsselskaber i Middelfart omfatter:

Ejendomsselskabet Lindebjerg ApS

Ejendomsselskabet Lindebjerg ApS er et dansk ejendomsselskab ejet af Middelfart Kommune. Virksomheden er stiftet i 1997 og har til formål at administrere og administrere kommunens ejendomme.

Lindebjerg ApS har en ejendomsportefølje på ca. 10.000 m², som består af boliger, erhvervslokaler og parkeringspladser. Selskabets ejendomme er fordelt over hele Middelfart Kommune.

Ejendomsselskabet Damgårdsvej Aps

Ejendomsselskabet Damgårdsvej Aps er et dansk ejendomsselskab ejet af en privat investor. Virksomheden er stiftet i 2005 og har til formål at administrere og administrere et udvalg af ejendomme i Middelfart.

Damgårdsvej Aps' ejendomsportefølje består af ca. 5.000 m², som er opdelt i bolig- og erhvervslokaler. Selskabets ejendomme er fordelt i centrum af Middelfart.

Ejendomsselskabet Aalsbo ApS

Ejendomsselskabet Aalsbo ApS er et dansk ejendomsselskab ejet af en privat investor. Virksomheden er stiftet i 2010 og har til formål at administrere og administrere et udvalg af ejendomme i Middelfart.

Aalsbo ApS' ejendomsportefølje består af ca. 3.000 m², som er opdelt i bolig- og erhvervslokaler. Selskabets ejendomme er fordelt i den nordlige del af Middelfart.

Ejendomsselskabet Nyvang

Ejendomsselskabet Nyvang er et dansk ejendomsselskab ejet af en privat investor. Virksomheden er grundlagt i 1970 og har til formål at administrere og administrere et udvalg af ejendomme i Middelfart.

Nyvangs ejendomsportefølje består af ca. 2.000 m², som er opdelt i bolig- og erhvervslokaler. Selskabets ejendomme er fordelt i Middelfarts østlige bydel.

Middelfart A/S

Middelfart A/S er et dansk aktieselskab ejet af Middelfart Kommune. Virksomheden er grundlagt i 1972 og har til formål at udvikle og drive erhvervsområder i Middelfart.

Middelfart A/S owns and operates a number of business areas in Middelfart, including Middelfart Industrial Park, Middelfart Waterfront and Middelfart Business Park.

danbolig Middelfart

danbolig Middelfart er en dansk ejendomsmæglerkæde, der er en del af danbolig. Virksomheden er stiftet i 2002 og har til formål at facilitere køb, salg og udlejning af ejendomme i Middelfart.

danbolig Middelfart har et team af erfarne ejendomsmæglere med speciale i Middelfart-området. Virksomheden tilbyder en bred vifte af ejendomsserviceydelser, herunder salg af ejerboliger, lejeboliger, erhvervslokaler og sommerhuse.

Bydele i Middelfart 

Middelfart er opdelt i følgende bydele:

Gammelbyen 

Gammelbyen er Middelfarts historiske centrum. Bydelen er præget af brostensbelagte gader, velbevarede bygninger og en hyggelig atmosfære. I Gammelbyen finder du blandt andet Middelfart Kirke, Brogade, Den Gamle Havn og Den Gamle Bypark.

Nybyen 

Nybyen er Middelfarts nyere bydel. Bydelen er præget af moderne boliger, erhvervslokaler og uddannelsesinstitutioner. I Nybyen finder du blandt andet Middelfart Gymnasium, Middelfart Handelsskole og Middelfart Svømmehal.

Østre Kvarter

Østre Kvarter er Middelfarts østlige bydel. Bydelen er præget af boliger, erhvervslokaler og et stort naturområde. I Østkvarteret finder du blandt andet Middelfart Sundhedscenter, Middelfart Arena og Middelfart Kommunes administration.

Vestre Kvarter

Vestre Kvarter er Middelfarts vestlige bydel. Bydelen er præget af boliger, erhvervslokaler og et naturområde. I Vestkvarteret finder du blandt andet Middelfarts havnefront, Lillebæltsbroen og Middelfarts Tekniske Skole.

Søndre Kvarter

Søndre Kvarter er Middelfarts sydlige bydel. Bydelen er præget af boliger, erhvervslokaler og et naturområde. I Søndre Kvarter finder du blandt andet Middelfarts campingplads, Middelfarts bibliotek og Middelfarts svømmehal.

Villaområder i Middelfart 

Gammelbyen er en historisk bydel med brostensbelagte gader og velbevarede bygninger. Bydelen er præget af en hyggelig atmosfære, men der er ikke mange villaer i Gammelbyen.

Nybyen er en nyere bydel med moderne boliger, erhvervslokaler og uddannelsesinstitutioner. Bydelen er præget af en livlig atmosfære, men der er heller ikke mange villaer i Nybyen.

Østre Kvarter er en østlig bydel med boliger, erhvervslokaler og et stort naturområde. Bydelen er præget af en grøn og rolig atmosfære. Her er flere villaområder, bl.a.

  • Lindebjerg er et villaområde med 100-200 m2 villaer fra 1960'erne og 1970'erne. Området er omgivet af skov og natur, og der er gode muligheder for at dyrke motion.
  • Stenbjerg er et villaområde med 200-300 m2 villaer fra 1970'erne og 1980'erne. Området ligger tæt på Middelfarts centrum og har gode indkøbs- og servicemuligheder.
  • Kærbæk er et villaområde med 300-400 m2 villaer fra 1980'erne og 1990'erne. Området ligger tæt på Lillebæltsbroen og har god udsigt.

Hus til leje i Middelfart.

Lejlighedskomplekser i Middelfart

De bedste lejlighedskomplekser i Middelfart

Gammelbyen er en historisk bydel med brostensbelagte gader og velbevarede bygninger. Bydelen er præget af en hyggelig atmosfære, og her er flere etageejendomme, bl.a.

  • Gammelbyens Tårn er et lejlighedskompleks med 61 lejligheder fra 2017. Lejlighederne har en størrelse på 60-120 m2 og er beliggende i hjertet af Middelfarts gamle bydel.
  • Middelfarthus er et lejlighedskompleks med 101 lejligheder fra 1990. Lejlighederne har en størrelse på 40-120 m2 og ligger tæt på Middelfart centrum og havnen.

Nybyen er en nyere bydel med moderne boliger, erhvervslokaler og uddannelsesinstitutioner. Bydelen er præget af en livlig atmosfære, og her er flere etageejendomme, bl.a.

  • Middelfart Park er et lejlighedskompleks med 168 lejligheder fra 2014. Lejlighederne har en størrelse på 60-120 m2 og ligger tæt på Middelfart midtby og Middelfart Gymnasium.
  • Stribparken er et lejlighedskompleks med 126 lejligheder fra 2012. Lejlighederne har en størrelse på 40-120 m2 og ligger tæt på Lillebæltsbroen og Middelfarts havnefront.

Østre Kvarter er en østlig bydel med boliger, erhvervslokaler og et stort naturområde. Bydelen er præget af en grøn og rolig atmosfære, og her er flere etageejendomme, bl.a.

  • Lindebjergparken er et lejlighedskompleks med 108 lejligheder fra 1990. Lejlighederne har en størrelse på 60-120 m2 og ligger tæt på Middelfarts naturområde.
  • Stenbjergparken er et lejlighedskompleks med 102 lejligheder fra 1990. Lejlighederne har en størrelse på 40-120 m2 og ligger tæt på Middelfart midtby og Middelfarts havnefront.

Lejlighed til leje i Middelfart.

Butikker i Middelfart 

I Middelfart er der følgende butikker:

Middelfart er en by med et bredt udvalg af butikker for enhver smag og behov. Byen har både store indkøbscentre, hyggelige gågader og specialbutikker.

Middelfart Centret

Middelfart Centret er byens største indkøbscenter med over 60 butikker. Her finder du alt fra tøj og sko til elektronik og livsstilsvarer. Nogle af de butikker du finder i Middelfart Centret er:

  • H&M: Tøj, sko, accessories, undertøj, badetøj, sportstøj, boligtilbehør
  • NORMAL: Mad, drikkevarer, produkter til personlig pleje, rengøringsmidler, husholdningsartikler
  • Føtex: Mad, drikkevarer, non-food, elektronik, møbler, bøger, legetøj
  • Matas: Personlige plejeprodukter, hudplejeprodukter, makeup, parfume, hårplejeprodukter
  • Imerco: Køkkenudstyr, boligindretning, gaver, glasvarer, porcelæn, køkkenmaskiner

Ofte stillede spørgsmål