Hjørring: En by for enhver smag

Hjørring er en af ​​Danmarks ældste byer, og den har en lang og rig historie. Byen er kendt for sin smukke natur, sit aktive handelsliv og sit rige kulturliv.
19. april 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Hjørring: En by for enhver smag

Hjørring er en af ​​Danmarks ældste byer, og den har en lang og rig historie. Byen er kendt for sin smukke natur, sit aktive handelsliv og sit rige kulturliv.

Hjørring som by 

Natur

Hjørring ligger i Vendsyssel, som er kendt for sin smukke natur. Byen er omgivet af skove, marker og strande. I nærheden af ​​Hjørring finder du:

  •       Løkken Strand, en af ​​Danmarks mest populære strande
  •       Jammerbugt, et naturområde med fjorde, hede og klitplantager
  •       Børglum Kloster, et middelalderkloster med en stor park

Kommercielle liv

Hjørring er en vigtig handelsby for Vendsyssel. Byen har et bredt udvalg af butikker, restauranter og caféer. Hjørring er også hjemsted for en række store virksomheder, herunder Arla Foods, Danfoss og Aalborg Portland.

Kulturliv

Hjørring har et rigt kulturliv. Byen har blandt andet:

  •       Vendsyssel Kunstmuseum, som har en samling af dansk og international kunst
  •       Vendsyssel Historiske Museum, som fortæller historien om Vendsyssel
  •       Vendsyssel Teater, som opfører forestillinger for både børn og voksne
  •       Dana Cup, en af ​​verdens største fodboldturneringer for børn og unge

Find andelsboliger til salg i Hjørring

Transportforhold i Hjørring

Jernbane

Hjørring er en godt forbundet by med gode transportmuligheder. Byen har en banegård, der er forbundet med Aalborg og Frederikshavn. Der er også en busterminal, der betjener byen og det omkringliggende område.

Station

Hjørring Station is an important station on Nordjyske Jernbaner. It serves trains to Aalborg, Frederikshavn, Aarhus and Copenhagen. The train journey to Aalborg takes about 30 minutes, and the train journey to Copenhagen takes about 3 hours.

Busser

Hjørring Busterminal betjener byen og omegn. Der er busser til alle dele af byen og til nærliggende byer og landsbyer. Busturen til Løkken Strand tager cirka 30 minutter, og busturen til Børglum Kloster tager cirka 20 minutter.

Vejtransport

Hjørring ligger på E45, som er en vigtig motorvej, der forbinder København med Aalborg og videre til Sverige. Byen er også forbundet med en række andre veje, der gør det nemt at komme til og fra byen.

Vigtige tal om Hjørring (2023)

  •       Indbyggertal: Hjørring har en befolkning på ca25.917 indbyggere.
  •       Indkomst: Medianindkomsten i Hjørring er cirka 350.000 kr.
  •       Uddannelse: 42,2 % af befolkningen i Hjørring har en videregående uddannelse.

Store andelsforeninger i Hjørring

Her er nogle af de største andelsselskaber i Hjørring:

Andelsboligforeningen Rundmarken

Rundmarken er en andelsboligforening i Hjørring med 56 boliger. Foreningen er stiftet i 2010 og har til formål at skaffe medlemmerne billige og gode boliger i et attraktivt område.

Boligerne i foreningen ligger på Rundmarken i Hjørring. Området er et roligt og børnevenligt område med gode parkeringsmuligheder. Boligerne er moderne og veludstyrede, og hver har egen altan eller terrasse.

Andelsboligforeningen Vitskølklostervej

Andelsboligforeningen Vitskølklostervej er en andelsboligforening i Hjørring med 39 boliger. Foreningen blev stiftet i 1970 og har til formål at skaffe medlemmerne en billig og god bolig i gode omgivelser.

Boligerne i foreningen ligger på Vitskølklostervej i Hjørring. Området er et roligt og familievenligt område med gode indkøbsmuligheder og offentlig transport. Boligerne er velholdte og rummelige, og de har alle egen altan eller terrasse

Disse andelsforeninger spiller en vigtig rolle på Hjørrings boligmarked. De tilbyder billige og gode boliger til byens borgere, og de er med til at skabe et levende og mangfoldigt bymiljø.

Bydele i Hjørring 

Hjørring er opdelt i forskellige bydele:

Bagterp

Bagterp: Bagterp er den ældste bydel i Hjørring. Det ligger i centrum af byen og er præget af smalle gader, gamle bygninger og historiske seværdigheder. I Bagterp finder du blandt andet Hjørring Rådhus, Hjørring Domkirke, Vendsyssel Historiske Museum og Hjørring Kunstmuseum.

Gamle Høje

Gammel Højene: Gammel Højene is a district located north of Bagterp. It is characterized by villas and detached houses from the 1900s. In Gammel Højene you will find, among other things, Hjørring Gymnasium, Hjørring Private School and Hjørring Efterskole.

Herregårdsparken

Hjørring Vestby / Herregårdsparken / Lundergård: Hjørring Vestby, Herregårdsparken and Lundergård are three districts located west of the center of Hjørring. They are characterized by new construction from the 1970s and 1980s. In Hjørring Vestby you will find, among other things, Hjørring Hospital, Hjørring Music School and Hjørring Sports Center. In Herregårdsparken you will find, among other things, Hjørring Business School and Hjørring Technical School. In Lundergård you will find, among other things, Hjørring Cultural School and Hjørring swimming pool.

Bakker

Højene: Højene er en bydel beliggende syd for Hjørrings centrum. Det er præget af villaer og parcelhuse fra 1950'erne og 1960'erne. I Højene finder du blandt andet Hjørring Stadion, Hjørring Idrætscenter og Hjørring Idrætshøjskole.

Ulvegravene

Ulvegrave: Ulvegravene er en bydel beliggende øst for Hjørrings centrum. Det er præget af etagebyggeri fra 1960'erne og 1970'erne. I Ulvegravene finder du blandt andet Hjørring Folkeskole, Hjørring Friskole og Hjørring Ungdomsskole.

Butikker i Hjørring 

I Hjørring er der følgende butikker:

Hjørring er en handelsby med et bredt udvalg af butikker. Her er et af de mest populære steder at shoppe i byen:

Metropol Shopping Center, her er følgende butikker:

Mudder

Bahne er en dansk detailkæde, der sælger boligtilbehør, interiør, brugskunst, tekstiler og gaveartikler. Bahne blev grundlagt i 1955 og har over 50 butikker i Danmark.

Imerco

Imerco er en dansk detailkæde, der sælger boligindretning, køkkenudstyr, havemøbler, værktøj og fritidsudstyr. Imerco blev grundlagt i 1956 og har over 100 butikker i Danmark.

Normal

Normal er en dansk discountkæde, der sælger dagligvarer, non-food og personlig plejeprodukter. Normal blev grundlagt i 2013 og har over 400 butikker i Danmark.

H&M

H&M er en svensk modekæde, der sælger tøj, sko, accessories og undertøj til mænd, kvinder og børn. H&M blev grundlagt i 1947 og har over 4.000 butikker i over 70 lande.

Matas

Matas er en dansk detailkæde, der sælger parfume, kosmetik, hudpleje, hårpleje, helsekost og apoteksprodukter. Matas blev grundlagt i 1908 og har over 200 butikker i Danmark.

Ofte stillede spørgsmål