Hirtshals: Vesterhavets charmerende havneby

Hirtshals er en by i Nordjylland, Danmark, kendt for sine havne, fiskeri og natur. Byen ligger på spidsen af ​​Jylland, og dens havn er den største i Danmark. Hirtshals er et vigtigt knudepunkt for skibsfart og turisme.
12. april 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Hirtshals: Vesterhavets charmerende havneby

Hirtshals er en by i Nordjylland, Danmark, kendt for sine havne, fiskeri og natur. Byen ligger på spidsen af ​​Jylland, og dens havn er den største i Danmark. Hirtshals er et vigtigt knudepunkt for skibsfart og turisme.

Hirtshals som by

Havne og fiskeri er to af de mest karakteristiske træk ved Hirtshals. Fiskerhavnen er hjemsted for en række fiskerfartøjer og er et livligt sted at besøge, især om sommeren. Færgehavnen forbinder Hirtshals med Norge, Færøerne og Storbritannien.

Hirtshals er også kendt for sin natur. Byen ligger tæt på Nationalpark Thy, og der er mange muligheder for at nyde naturen i området. Byen har også en række strande, der er populære blandt strandgæster.

Udover havne, fiskeri og natur er Hirtshals også kendt for sine arrangementer. Byen er vært for en række festivaler og arrangementer hvert år, herunder Naturmøde, Musik under Trappen og Hirtshals Fiskefestival.

Hirtshals er en levende og mangfoldig by, der byder på noget for enhver smag.

Transportforhold i Hirtshals

Transportforholdene i Hirtshals er gode og omfattende. Byen har en banegård, der forbinder den med resten af ​​Danmark. Der er også en busstation, der tilbyder afgange til nærliggende byer og steder.

Hirtshals er også et vigtigt knudepunkt for skibsfarten. Byen har en stor havn, der forbinder den med Norge og Færøerne.

Her er en kort beskrivelse af de forskellige transportmuligheder i Hirtshals:

  • Jernbane: Danske Statsbaner (DSB) offers departures from Hirtshals Station to Copenhagen, Aarhus, Aalborg and other cities in Denmark. The journey to Copenhagen takes about 8 hours.
  • Bus:Nordjyllands Trafikselskab (NT) offers departures from Hirtshals Bus Terminal to nearby cities and places, including Skagen, Frederikshavn and Løkken. The journey to Skagen takes about 1 hour. 
  • Færge: Hirtshals Færgehavn er hjemsted for færger til Norge, Færøerne og Storbritannien. Færger til Norge og Færøerne sejler flere gange dagligt, mens færger til Storbritannien sejler en gang om dagen.

Vigtige tal om Hirtshals (2023)

Her er nogle vigtige figurer, der beskriver Hirtshals:

  •   Indbyggertal: 16.500 (2023)
  •   Areal: 15,1 km²
  • Gennemsnitlig indkomst: 361.200 kr. (2022)

Større ejendomsselskaber i Hirtshals

Større ejendomsselskaber i Hirtshals omfatter:

I/S Ejendomsselskabet Skipperkroen

I/S Ejendomsselskabet Skipperkroen er et ejendomsselskab grundlagt i 1950. Selskabet ejes af en række lokale investorer, og har til formål at eje og forvalte ejendomme i Hirtshals.

Selskabets ejendomskoncern består af omkring 100 ejendomme, herunder boliger, erhverv og grunde. Selskabets boligejendomsportefølje består af omkring 50 boliger beliggende i forskellige dele af Hirtshals. Virksomhedens erhvervsejendomme består af omkring 50 erhvervslokaler, der er beliggende i bymidten. Firmaets grunde ligger i forskellige dele af Hirtshals, og de kan bruges til boligbyggeri, erhvervsbyggeri eller andre formål.

HIRTSHALS EJENDOMSSELSKAB ApS

HIRTSHALS EJENDOMSSELSKAB ApS er et ejendomsselskab stiftet i 1970. Selskabet er ejet af Hirtshals Kommune, og har til formål at eje og forvalte ejendomme i Hirtshals.

Selskabets ejendomskoncern består af omkring 150 ejendomme, herunder boliger, erhverv og grunde. Selskabets boligejendomsportefølje består af omkring 100 boliger beliggende i forskellige dele af Hirtshals. Virksomhedens erhvervsejendomme består af omkring 50 erhvervslokaler, der er beliggende i bymidten. Firmaets grunde ligger i forskellige dele af Hirtshals, og de kan bruges til boligbyggeri, erhvervsbyggeri eller andre formål.

Brdr. Christiansen Boligudlejning

Brdr. Christiansen Boligudlejning er et ejendomsselskab grundlagt i 1930. Selskabet er ejet af familien Christiansen, og har til formål at eje og administrere ejendomme i Hirtshals.

Selskabets ejendomskoncern består af omkring 200 ejendomme, herunder boliger, erhverv og grunde. Selskabets boligejendomsportefølje består af omkring 150 boliger beliggende i forskellige dele af Hirtshals. Virksomhedens erhvervsejendomme består af omkring 50 erhvervslokaler, der er beliggende i bymidten. Firmaets grunde ligger i forskellige dele af Hirtshals, og de kan bruges til boligbyggeri, erhvervsbyggeri eller andre formål.

AL Properties ApS Hirtshals 9850

AL Properties ApS Hirtshals 9850 er et ejendomsselskab stiftet i 2020. Selskabet er ejet af en række lokale investorer, og har til formål at eje og forvalte ejendomme i Hirtshals.

Selskabets ejendomskoncern består af omkring 50 ejendomme, herunder boliger, erhverv og grunde. Selskabets boligejendomsportefølje består af omkring 25 boliger beliggende i forskellige dele af Hirtshals. Virksomhedens erhvervsejendomme består af omkring 25 erhvervslokaler, der er beliggende i bymidten. Firmaets grunde ligger i forskellige dele af Hirtshals, og de kan bruges til boligbyggeri, erhvervsbyggeri eller andre formål.

Områder i Hirtshals

Hirtshals er opdelt i tre distrikter:

  • Vesterbyen er den mest befolkede bydel i Hirtshals. Her finder du byens butikker, restauranter, skoler og sportsfaciliteter. Vesterbyen er også hjemsted for bymidten, hvor du finder Hirtshals Kirke, Hirtshals Rådhus og Nordsøcentret.
  • Østerbyen er den nyeste bydel i Hirtshals. Her finder du boligområder, industri og Hirtshals Vindmøllepark. Østerbyen er også hjemsted for byens havn, hvorfra der er færgeforbindelser til Norge, Færøerne og Storbritannien.
  • Nejsten er en lille bydel beliggende syd for Vesterbyen. Nejsten er et populært boligområde med en række grønne områder.

Vesterbyen er den mest livlige og aktive bydel i Hirtshals. Her finder du alt, hvad du behøver i hverdagen, og bydelen er et populært sted for både lokale og turister.

Østerbyen er en mere moderne bydel, der er i rivende udvikling. Her er der plads til både boliger, erhverv og fritidsaktiviteter.

Nejsten er en stille og fredelig bydel, der er et godt sted at bo, hvis man vil bo tæt på naturen.

Villaområder i Hirtshals

Hirtshals har tre hovedkvarterer, der byder på en række villaområder med hver deres unikke karakter og tiltrækningskraft.

  • Vesterbyen er det mest centralt beliggende byområde i Hirtshals og er hjemsted for en blanding af både ældre og nyere villaområder. De ældre boligområder i Vesterbyen byder på et mere traditionelt præg med charmerende murstenshuse og træbeklædte gader. De nyere villaområder i Vesterbyen er mere moderne med store frithængende huse og rummelige haver.
  • Østerbyen er et nyere byområde, der hurtigt er ved at blive et af de mest populære villaområder i Hirtshals. Villaområderne her er kendt for deres moderne arkitektur, rummelige planløsninger og nærhed til stranden. Østerbyen er også hjemsted for en række parker og grønne områder, hvilket gør det til et godt sted for familier og friluftsentusiaster.
  • Nejsten er et lille byområde beliggende lige syd for Vesterbyen. Villaområderne i Nejsten er kendt for deres stille og fredfyldte atmosfære. Mange af husene her er ældre og er blevet nænsomt restaureret. Nejsten er et godt valg for dem, der ønsker at bo i et roligt byområde med nem adgang til Vesterbyens faciliteter.

Hus til leje i Hirtshals.

Lejlighedskomplekser i Hirtshals

Hirtshals har tre hovedkvarterer med en række lejlighedskomplekser med hver deres unikke karakter og tiltrækningskraft.

  • Vesterbyen er det mest centralt beliggende byområde i Hirtshals og huser en blanding af både ældre og nyere etageejendomme. De ældre etageejendomme i Vesterbyen byder på et mere traditionelt præg med charmerende murstensbygninger og træbeklædte gårdhaver. De nyere etageejendomme i Vesterbyen er mere moderne med store vinduespartier og åbne planløsninger.
  • Østerbyen er et nyere byområde, der hurtigt er ved at blive et af de mest populære lejlighedskomplekser i Hirtshals. Lejlighedskomplekserne her er kendt for deres moderne arkitektur, rummelige planløsninger og nærhed til stranden. Østerbyen er også hjemsted for en række parker og grønne områder, hvilket gør det til et godt sted for familier og friluftsentusiaster.
  • Nejsten er et lille byområde beliggende lige syd for Vesterbyen. Lejlighedskomplekserne i Nejsten er kendt for deres stille og fredfyldte atmosfære. Mange af lejlighedskomplekserne her er ældre og er blevet nænsomt restaureret. Nejsten er et godt valg for dem, der ønsker at bo i et roligt byområde med nem adgang til Vesterbyens faciliteter.
Lejlighed til leje i Hirtshals.

Butikker i Hirtshals

I Hirtshals er der et bredt udvalg af butikker, der dækker alle behov. Uanset om du leder efter dagligvarer, tøj, elektronik eller noget helt tredje, så kan du finde det i Hirtshals.

  • Supermarkets: Netto, SuperBrugsen, Rema 1000
  • Shops: NORMAL, Shop Laura, Tøjeksperten.
  • Restaurant: Hyttefadet, Lilleheden Cafe, Cafe Møller.

Ofte stillede spørgsmål