Farum: Den perfekte by for dig

Farum er en by i Nordsjælland med omkring 20.312 indbyggere. Byen er kendt for sin naturskønne beliggenhed ved Farum Sø og Furesø samt for sin moderne arkitektur.
12. april 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Farum: Den perfekte by for dig

Farum er en by i Nordsjælland med omkring 20.312 indbyggere. Byen er kendt for sin naturskønne beliggenhed ved Farum Sø og Furesø samt for sin moderne arkitektur.

Farum som by

Her er nogle af de egenskaber, der gør Farum til en unik by:

Natur: Farum er omgivet af naturskønne områder, herunder Farum Sø, Furesø, Mølleåen og skovområder. Byen har mange muligheder for friluftsliv, såsom kanosejlads, vandreture, cykling og løb.

Arkitektur: Farum er kendt for sin moderne arkitektur. Byen er hjemsted for en række ikoniske bygninger, herunder Farum Rådhus, Farum Kulturhus og Farum Arena.

Handle: Farum har et bredt udvalg af butikker og restauranter. Farum har et bredt udvalg af butikker og restauranter, herunder Farum Bytorv, som er et lokalt indkøbscenter i byen.

Kultur: Farum har et aktivt kulturliv. Byen er hjemsted for Farum Kulturhus, som huser en række koncerter, forestillinger og udstillinger.

Farum er en attraktiv by at bo i, både for børnefamilier og for unge voksne. Byen byder på en kombination af natur, kultur og moderne arkitektur.

Transportforhold i Farum

Transportforholdene i Farum er gode. Byen har et veludbygget net af offentlige busser, der forbinder Farum med resten af ​​Nordsjælland. Derudover er der en togstation i Farum, Farum station, betjent af S-tog.

Farum station ligger i byens centrum og ligger på S-togslinje B. S-toget kører fra Farum til Københavns Hovedbanegård på cirka 30 minutter.

Udover de offentlige busser og S-tog er der også gode muligheder for at cykle i Farum. Byen har et omfattende netværk af cykelstier, der gør det nemt og sikkert at cykle rundt.

Farums transportforhold er gode for både pendlere og lokale borgere. Byen er godt forbundet med resten af ​​Nordsjælland og København, og der er gode muligheder for at cykle eller tage offentlig transport.

Her er en oversigt over de vigtigste transportforbindelser i Farum:

  • Bus: Farum har et veludbygget net af offentlige busser, der forbinder Farum med resten af ​​Nordsjælland. Busserne kører jævnligt og er et godt alternativ til S-toget ved kortere ture.
  • S-tog: Farum station ligger i byens centrum og er den eneste station i Farum på S-togets linje B, der betjener byen.
  • Cykel: Farum har et omfattende netværk af cykelstier, der gør det nemt og sikkert at cykle rundt i byen. Cykling er et godt alternativ til offentlig transport for kortere ture.

Vigtige tal om Farum (2023)

Her er nogle af nøgletallene, der beskriver Farum:

  • Befolkning: Farum har omkring 30.000 indbyggere.
  • Areal: Farum har et areal på ca. 25 km2.
  • Befolkningstilvækst: Befolkningstilvæksten i Farum er omkring 1,5 % om året.
  • Gennemsnitlig indkomst: Gennemsnitsindkomsten i Farum er ca. 450.000 kr. om året.
  • Arbejdsløshed: Arbejdsløsheden i Farum er omkring 3,5 %.
  • Uddannelsesniveau: Uddannelsesniveauet i Farum er højt: 40 % af indbyggerne har en uddannelse på højeste niveau.
  • Ejendomspriser: Ejendomspriserne i Farum er høje. En gennemsnitlig villa koster ca. DKK 4 mio.

Disse tal giver et overblik over Farum som by og boplads. De viser, at Farum er en by med en stabil befolkning, et godt indkomstniveau og et højt uddannelsesniveau. Ejendomspriserne er dog høje, hvilket kan være en betingelse for nogle, der ønsker at bosætte sig i byen.

Her er nogle andre tal, der kan være relevante at nævne:

Skoler: Farum har 10 folkeskoler, 1 gymnasium og 1 efterskole.

Daginstitutioner: Farum has 15 day institutions.

Kulturliv: Farum har et aktivt kulturliv med et stort udvalg af kulturinstitutioner, herunder Farum Kulturhus, Farum Bytorv og Farum Arena.

Natur: Farum is surrounded by scenic areas, including Farum Lake, Furesø and Mølleåen.

Store ejendomsselskaber i Farum

Nogle af de største ejendomsselskaber i Farum er:

  • Farum Boligselskab: Farum Boligselskab er det største ejendomsselskab i Farum med over 4.000 boliger. Virksomheden er grundlagt i 1936 og ejer boliger i hele Farum.
  • Kronoborg Boligselskab: Kronoborg Boligselskab er det næststørste ejendomsselskab i Farum med over 3.000 boliger. Virksomheden er grundlagt i 1946 og ejer boliger i hele Farum.
  • Farum Andelsboligforening: Farum Andelsboligforening er en andelsboligforening med mere end 2.000 boliger. Virksomheden er grundlagt i 1963 og ejer boliger i hele Farum.
  • Farum Byudvikling A/S: Farum Byudvikling A/S er et kommunalt selskab, der ejer og forvalter en række ejendomme i Farum. Virksomheden er grundlagt i 1983 og ejer blandt andet Farum Bytorv, Farum Kulturhus og Farum Arena.

Udover disse selskaber er der også en række mindre ejendomsselskaber, der ejer ejendomme i Farum.

Farum Boligforening, Kronoborg Boligforening og Farum Andelsboligforening er alle almene boligforeninger, der udlejer billige boliger. Farum Byudvikling A/S er et kommunalt selskab, der ejer og forvalter en række ejendomme i Farum, herunder Farum Bytorv, Farum Kulturhus og Farum Arena.

Bydele i Farum

Farum er opdelt i otte distrikter:

Farum Midtpunkt: Farum Midtpunkt er byens centrum og er hjemsted for byens største butikker, restauranter og kulturinstitutioner. Bydelen er også hjemsted for Farum Rådhus, Farum Kulturhus og Farum Arena.

Farum Bymidte: : Farum Bymidte er en blandet bydel med boliger, erhverv og offentlig service. Distriktet er hjemsted for en række kontorer, butikker og restauranter.

Farum Søpark: Farum Søpark er en nyere bydel bygget op omkring Farum Sø. Bydelen er domineret af boligbebyggelse, men der er også en række grønne områder og rekreative faciliteter.

Farum Vest: Farum Vest er en familievenlig bydel med mange børnefamilier. Bydelen er præget af etageejendomme og parcelhuse.

Farum Nord: Farum Nord er en bydel med mange boliger og erhverv. Bydelen er også hjemsted for Farum Gymnasium og en række andre uddannelsesinstitutioner.

Farum Øst: Farum Øst er en bydel med mange ældre borgere. Bydelen er præget af etageejendomme og rækkehuse.

Farum Syd: Farum Syd er en bydel med mange virksomheder og industri. Bydelen er også hjemsted for Farum Station Syd, som er en station på S-togslinje C.

Hver bydel har sit eget særpræg og byder på forskellige muligheder for at bo, arbejde og leve.

Villaområder i Farum

Farum har mange gode villaområder, men nogle af de bedste er:

  • Farum Søpark: Farum Søpark er en nyere bydel bygget op omkring Farum Sø. Bydelen er præget af store, moderne villaer med udsigt over søen.
  • Farum Vest: Farum Vest er en familievenlig bydel med mange børnefamilier. Bydelen er præget af parcelhuse i forskellige størrelser og prisklasser.
  • Farum Nord: Farum Nord er en bydel med mange boliger og erhverv. Bydelen har desuden en række villaområder med både moderne og klassiske villaer.

Disse tre bydele er alle populære blandt familier og andre, der ønsker at bo i et attraktivt og naturskønt område. De er også alle velfungerende bydele med gode skoler, børneinstitutioner og andre faciliteter.

Andre gode villaområder i Farum er:

  • Farum Midtpunkt: Farum Midtpunkt er byens centrum og huser en række villaer bygget i 1960'erne og 1970'erne.
  • Farum Bymidte: Farum Bymidte er en blandet bydel med boliger, erhverv og offentlig service. Bydelen har også en række villaer bygget i forskellige perioder.
  • Farum Øst: Farum Øst er en bydel med mange ældre borgere. Bydelen har også en række villaer bygget i forskellige perioder.

Valget af det bedste villaområde afhænger af individuelle behov og præferencer. Nogle faktorer, der kan være vigtige, er:

  • Beliggenhed: Vil du bo tæt på byens centrum eller i et mere naturskønt område?
  • Størrelse og pris: Hvor stor en villa ønsker du, og hvor meget er du villig til at betale?
  • Infrastruktur: Hvilke faciliteter og tjenester er vigtige for dig?

Det kan være en god idé at besøge de forskellige villaområder, inden du træffer en beslutning.

Hus til leje i Farum

Lejlighedskomplekser i Farum

Farum har mange gode lejlighedskomplekser, men nogle af de bedste er:

Farum Midtpunkt: Farum Midtpunkt er byens centrum og huser en række etageejendomme opført i 1960'erne og 1970'erne. Disse komplekser er typisk høje og moderne med gode fællesfaciliteter, såsom fitnessrum, swimmingpool og legepladser.

Farum Søpark: Farum Søpark er en nyere bydel bygget op omkring Farum Sø. Bydelen er præget af etageejendomme i forskellige størrelser og prisklasser. Disse komplekser ligger typisk i naturskønne omgivelser med udsigt over søen.

Farum Vest: Farum Vest er en familievenlig bydel med mange børnefamilier. Bydelen har desuden en række lejlighedskomplekser i forskellige størrelser og prisklasser. Disse komplekser ligger typisk i rolige omgivelser med gode skoler og børneinstitutioner i nærheden.

Disse tre bydele er alle populære blandt familier og andre, der ønsker at bo i et attraktivt og centralt område. De er også alle velfungerende bydele med gode skoler, børneinstitutioner og andre faciliteter.

Andre gode lejlighedskomplekser i Farum er:

  • Farum Midtpunkt: Farum Bymidte er en blandet bydel med boliger, erhverv og offentlig service. Bydelen har også en række lejlighedskomplekser bygget i forskellige perioder.
  • Farum Nord: Farum Nord er en bydel med mange boliger og erhverv. Bydelen har desuden en række lejlighedskomplekser med både moderne og klassiske bygninger.
  • Farum Øst: Farum Øst er en bydel med mange ældre borgere. Bydelen har også en række lejlighedskomplekser bygget i forskellige perioder.

Valget af den bedste lejlighedsbygning afhænger af individuelle behov og præferencer. Nogle faktorer, der kan være vigtige, er:

  • Beliggenhed: Vil du bo tæt på byens centrum eller i et mere naturskønt område?
  • Størrelse og pris: Hvor stor en lejlighed ønsker du, og hvor meget er du villig til at betale?
  • Infrastruktur: Hvilke faciliteter og tjenester er vigtige for dig?

Det kan være en god idé at besøge de forskellige lejlighedskomplekser, inden du træffer en beslutning.

Lejlighed til leje i Farum

Butikker i Farum

I Farum finder du et bredt udvalg af butikker, der dækker alle dine behov.

Farum Bytorv er byens største indkøbscenter med over 40 butikker. Her finder du alt fra dagligvarer til mode, elektronik og boligindretning. Nogle af de mest populære butikker på Farum Bytorv er:

  • Føtex: Købmand
  • Kvickly: Dagligvarebutik
  • Normal: Discountboutique
  • JYSK: Boligtekstiler og møbler
  • Elgiganten: Elektronik
  • Matas: Kosmetik og sundhed
  • terning: mode til kvinder
  • Herretøjshus: Mode til mænd

Akacietorvet er et lille indkøbscenter med omkring 10 butikker. Her finder du alt fra mode til dagligvarer og service. Nogle af de mest populære butikker på Akacietorvet er:

  • Net: Dagligvarebutik
  • Børns verden: Legetøj
  • H&M: Mode til kvinder, mænd og børn
  • Normal: Discountbutik
  • Apotek: Farmaceutisk butik
  • Klipperiet: Frisør

Farum Hovedgade er byens hovedgade med et bredt udvalg af butikker. Her finder du alt fra mode til boligindretning, elektronik og services. Nogle af de mest populære butikker på Farum Hovedgade er:

  • Elgiganten: Elektronik
  • Matas: Kosmetik og sundhed
  • Apotek: Farmaceutisk butik

Andre populære butikker i Farum er:

  • Farum Station South: S-togsstation med kiosk, café og restaurant
  • Farum Culture House: Kulturhus med butik, café og restaurant
  • Farum Arena: Sportsarena med butik, café og restaurant

Uanset hvad du leder efter, er du sikker på at finde det i Farum.

Ofte stillede spørgsmål