Vis alle nyheder fra Boligdeal
tirsdag 5. august 2014

Rekordstor efterspørgsel efter lejeboliger

Der mangler lejemål som aldrig før i bl.a. København, men mange potentielle lejemål bliver ikke udbudt og udlejet, fordi udlejerne ikke tør udleje.

Der mangler lejemål som aldrig før i bl.a. København, men mange potentielle lejemål bliver ikke udbudt og udlejet, fordi udlejerne ikke tør udleje

Rekordmange unge blev i sidste uge optaget på en videregående uddannelse.

Det kan man tydeligt mærke hos Boligdeal.dk, som er en af landets største søgemaskiner for lejeboliger.

”Antallet af søgninger efter lejeboliger, der passer til studerende, slår alle rekorder i år. Samtidig er mængden af udbudte boliger cirka den samme i de mest eftertragtede byer. Vi ser et ekstremt misforhold mellem antallet af boligsøgere og antallet af udbudte lejeboliger i de store byer som København og Århus”, siger Boligdeal.dk.

Ifølge Boligdeal.dk er der mange potentielle udlejningsboliger, der aldrig kommer på markedet og aldrig bliver udlejet fordi private udlejerne er bange pga. de uklare regler på udlejningsområdet:

”Vi snakker med mange private udlejere, der gerne vil leje ud. Det kan være et værelse, en etage eller en hel lejlighed som de ønsker at udleje. Men en rigtig stor del af disse vælger en anden løsning, fordi deres bolig er fra før 1991 og de derfor er underlagt reglerne for omkostningsbestemt husleje, som sætter store begrænsninger på, hvad man kan tage i leje”, siger Boligdeal.dk.

”Mange af de potentielle udlejere, som vi snakker med, har også hørt skrækhistorier om lokale huslejenævn, der sænker lejen drastisk med tilbagevirkende kraft, og har en følelse af at udlejning e risikofyldt, og noget de let kan tabe penge på. Og følelsen er absolut ikke ubegrundet”, siger siger Boligdeal.dk.

Ifølge Boligdeal.dk, vil man formentlig kunne få langt flere lejemål på markedet, hvis man ændrer reglerne:

”Jeg tror vi kunne få alle de mange skjulte lejemål på markedet, hvis vi lod lejen følge udbud og efterspørgsel . Det er jo også på sin vis udemokratisk, at en lille procentdel af indbyggerne i fx København kan få nogle ufatteligt lave priser på deres bolig, mens de fleste andre må betale mange gange mere”, siger siger Boligdeal.dk.

Se de nyeste ledige lejeboliger i København, Århus og resten af Danmark...