Hvornår må man bo i sit sommerhus?

Hvornår må man bo i sit sommerhus?

Søg fritidshuse til salg i hele Danmark

Der er nogle bestemmelser, som besvarer det hyppigt stillede spørgsmål “Hvornår må man bo i sit sommerhus?”. Der er nemlig ikke frit slag for, hvornår ofte man kan bo i sommerhus, som der er ved helårshuse- og lejligheder.

Som udgangspunkt må man bo i sit sommerhus:

  • Sommerhalvåret 1.april til 30.september

  • Vinterhalvårdet 1.oktober til 31. Marts: Kortvarige ferieophold

Sommerhuslov

I 1972 blev den danske Sommerhuslov vedtaget i forbindelse med Danmark indtræden i EF(EU).
I Sommerhusloven er der nedsat regler for adgangen og anvendelse af sommerhuse. Dette angår erhvervsmæssigt udlejning, beboelse og byggeri. Sommerhuslovens regler gælder for alle boliger; sommerhuse, feriehytter, fritidshuse uanset hvilken zone, sommerhuset ligger i (jvf. Planloven er Danmark delt op i byzoner, sommerhusområder og landzoner).

Sommerhuslovens primære formål er at bibeholde sommerhuse som rekreative bosteder og hindre, at et sommerhusområde udvikler sig til et parcelhusområde. Man søger efter at vedligeholde de landskabsområder, som sommerhusene ligger. B.la. ved at forebygge behovet for udlæggelse af nye sommerhusområder- og bebyggelser. Derudover indgår bestemmelser for udlejning og fremleje af sommerhuse i loven. Læs mere om dette på Erhvervsstyrelsens hjemmeside her.