Hvad koster det at låne til sommerhus?

Hvad koster det at låne til sommerhus?

Søg fritidshuse til salg i hele Danmark

Man kan låne op til 75% af sommerhusets værdi i et realkreditinstitut. De sidste 25% kan belånes som et boliglån. I de fleste pengeinstitutter skal man komme med en opsparing på minimum 5%.
Ifølge BRF kredit vil det koste ca. 2500kr. Om måneden ved et boliglån og et afdragsfrit realkreditlån.  At låne til et sommerhus af en værdi på 1,2mio. kr.

Afdragssatserne og renten afhænger vel at bemærke efter lånetypen og derfor varierer det, hvor meget det koster at låne til sommerhus. Flere banker har udviklet låneberegnere, som giver et estimeret bud på lønomkostningerne. Men f.eks. Vil et obligationslån med afdrag til køb af en ejendom til 1.2-2mio. Kr. koste omkring 2300-7000kr. Månedligt efter skat.

Udgifter og indtægter forbundet med sommerhus

Vedligeholdelse
Udgifter til vedligeholdelse kommer an på sommerhuset størrelse og stand. Omkostningerne er variable, da det er forskelligt hvad, der skal ordnes og hvornår. Det ene år skal sommerhuset måske males/lakeres og nogle år efter, skal der skiftes vinduer eller måske der er brug for nye hvidevarer.

Drift
Til driften af sommerhuset skal man være opmærksom på udgifter til el, opvarmning, vand og grundejerforening.

Skatter
Skatterne består af ejendomsværdiskat og grundskyld.
Man betaler ikke skat af en ubebygget sommerhusgrund, men man betaler ejendomsværdiskat af grundværdien.

https://www.fagbladet3f.dk/2-sektion/dine-penge/194ec440263b48abaa4117f4c649bb5e-20140416-saa-meget-koster-det-at-have-sommerhus

https://tax.dk/skat/sommerhusgrunde.htm