Hvad koster det at bygge hus?

Hvad koster det at bygge hus?

Søg huse til salg i hele Danmark

Når man vil flytte i hus kan man komme i den situation, hvor man skal tage stilling til, om man vil købe et eksisterende hus eller bygge et nyt. Der er mange forhold og spørgsmål at tage hensyn til i en situation som denne. Især ”hvad koster det at bygge et nyt hus?”. Som køber vil man gerne have mest for sine penge, og hvordan man får det afhænger f.eks. af om dét hus, man vil flytte ind i, skal renoveres i nærmere fremtid. Hvis huset skal gennemrenoveres, kan det som oftest bedre betale sig at bygge et nyt fremfor at købe et gammelt. En sådan gennemrenovering skal nemlig lægges til købesummen af det gamle hus. Herudover er et nybygget hus som regel billigere at bo i, da udgifterne til fx. Opvarmning er lavere end i ældre huse, grundet bedre muligheder for isolering og billigere løsninger for opvarmning.

At bygge et nyt hus består i en række af valg. Og det er disse valg som er afgørende for, hvad vil koste at bygge et nyt hus. Heriblandt om huset skal være unikt arkitekttegnet til netop dine behov eller om det skal bygges efter allerede eksisterende skitser. Og så kommer det an på størrelse, tagtype, materialer, om der skal være garage osv.

Beliggenhed spiller også en rolle i, hvad det koster at bygge nyt hus. Man skal tage højde for, at priserne på byggegrunde varierer alt efter hvor man er. Hvis man bor gerne vil bo i nogle af de dyre kommuner som Gentofte og Lyngby, kan det være bedre at købe et eksisterende hus og renovere det, da tomme grunde er meget dyre. Falder valget derimod på f.eks. Østsjælland eller Østjylland, vil det ofte være billigst at købe en grund og bygge nyt hus. Alt efter husets stand, vel at mærke. Samtidig skal et eksisterende hus ikke have meget renovering, før det bliver den mest omkostningsrige beslutning frem for at nybygge.

Medbygger
De fleste som bygger hus selv får hjælp af et medbyggende byggefirma. Tager man professionelle håndværkere med ind over byggeriet, skal omkostninger for deres arbejdstimer medregnes. Man har stadig den frihed, som man ville have ved udelukkende at bygge selv - hvilket jo også er en mulighed.

Hvis man vil bygge huset helt selv, skal man dog have byggemæssig erfaring, da det ellers kan blive en stor og dyr omgang. I så fald er det nemmere håndterligt at bygge et træhus fremfor et af mursten, i og med at værktøjet til træhuset er mere simpelt og tilgængeligt. Kloak-, vvs- og el-arbejde skal udføres af en autoriseret håndværker. Der er stor forskel på priserne hos de forskellige byggefirmaer og et godt råd er at være forberedt på, at den samlede omkostning ved byg-selv, alene eller med medbygger oftest når hen over det anslået budget.

Vi henviser til denne prisberegner udviklet af JJHansen, hvor man kan indtaste sine forventninger og få estimeret, hvad det vil koste at realisere dem. Vel at mærke hos firmaet selv, men det kan give en nogenlunde idé om prisniveauet.

https://jjhansen.dk/regn-prisen-paa-dit-nye-individuelle-arkitekttegnede-hus/