Hvad koster det at bygge et sommerhus?

Hvad koster det at bygge et sommerhus?

Søg fritidshuse til salg i hele Danmark

Har du fundet et dejligt sted, hvor det kunne være dejligt at have et sommerhus at besøge?
Måske er der en grund til salg eller også skal man rive en gammel bygning for at bygge et sommerhus. Her vil vi prøve at give et svar på spørgsmålet “hvad koster det at bygge et sommerhus?”.

Hvad det koster at bygge et nyt sommerhus kommer meget an på de forventninger og drømme, man har til det. Der er mange forskellige leverandører af sommerhuse og deres priser varierer. Nogle leverandører har et udvalg af typehuse, som man vælger imellem og bygger efter. Altså en grundmodel, som der tages udgangspunkt i. Og så vælger man selv farver og materialer. Man kan også vælge at få arkitekttegnet sommerhuset, så det bliver netop, som man vil have det.

Typer af sommerhus

Det er billigere at få bygget et typehus. En af fordelen herved er at man har mulighed for at se en udstillingsmodel af huset, hvilket giver en komplet idé om det færdige resultat. At dømme ud fra forskellige typehuse hos en række leverandører, ligger prisen et sted i mellem 700.000kr. Og 1.200.000kr.

Hvis man gerne vil have noget, som ikke ligner mange andre sommerhuse, kan man enten få tegnet eller tegne sit eget. Det behøver ikke nødvendigvis at blive meget dyre at få bygget et individuelt tegnet hus. Selve tegningen er selvfølgelig dyre, hvis den udarbejdes af en arkitekt. Men hvis man vælger materialer indenfor en vis standard klasse, kan man godt holde omkostningerne nede.

Der er også voksende muligheder for at bygge et modulbaseret hus, hvor man kan tilpasse det til området for at udnytte lys og udsigt bedst muligt. For at være sikker på at sommerhuset overholder bygningsreglementets bestemmelser, er det ofte en god idé at tage en fagmand med på råd.

Hvad spiller en rolle for, hvad det koster at bygge sommerhus?

  • Beliggenheden

  • Størrelse

  • Materialevalg

  • Grundens pris

  • Selvbyg eller byggefirma

  • Typehus eller arkitekttegnet

Bebyggelsesprocent for sommerhuse

Bebyggelsesprocenten for sommerhuse er 15%. Det betyder, at dit sommerhus maksimalt må udgøre 15% af grundens areal. Læs mere her “hvor meget må jeg bygge på min grund?”