Værelsesudlejning

Som boligejer kan du foretage en værelsesudlejning eller en udleje del af boligen, mens du selv bor der. I så fald skal du tage udgangspunkt i Lejeloven.

Find en lejer til dit værelse

Værelsesudlejning

Boligdeal er Danmarks førende boligsøgemaskine og har mange boligsøgere - herunder eksempelvis studerende -  der søger værelsesudlejning.

Opret en annonce for værelsesudlejning på Boligdeal - klik her...

Kontrakt ved værelsesudlejning

I forhold til værelsesudlejning, er det bedst at bekræfte hvad der er blevet talt mundtligt om mellem udlejer og lejer på skrift.

Når du foretager værelsesudlejning kan din lejer kræve en skriftlig leje eller fremleje kontrakt. Kontrakten om værelsesudlejningen skal indeholde oplysninger om bl.a. antal kvadratmeter, om lejeren har adgang til køkken, bad, vaskemaskine, kælder og have, betalingsbetingelser, forbrug af lys, vand og varme, værelsets stand ved indflytning og aftale om stand ved fraflytning, eventuelle husregler om husdyr, støj, rygning osv.

Information om værelsesudlejning for lejere

Som lejer skal du ofte betale et depositum på tre måneders husleje, som sikrer dig mod misligholdelse fra lejerens side. Depositum skal betales tilbage, hvis lejer efterlader værelset i samme stand som da den blev overtaget. Hvis der undervejs i værelset er noget, der er beskadiget af lejer, går depositummet til beskadigelsen.

Søger du værelsesudlejning? Klik her for en oversigt over værelsesudlejninger... 

Se også:

Om værelsesudlejning på Udlejningsinfo.dk
Udlejning af hus
Udlejning af villa
Udlejning af lejlighed
Udlejning af bolig
Boligudlejning