Prisfesten på ejerlejligheder fortsætter i København

På blot et år er prisen på en ejerlejlighed i København steget med 9,3 pct – det koster i dag 3,2 mio. kr. At investere i en ejerlejlighed i København. Der er tale om en stigning på 13,9 pct siden 2006 viser Homes og Danske Banks prisindeks. De høje priser kan skyldes forskellige parametre – de seneste par år har der været et boom i antallet af nye boligprojekter og priser på nye ejerlejligheder i København.
3. juli 2017 | Skrevet af: Sara Petersen
Prisfesten på ejerlejligheder fortsætter i København

På blot et år er prisen på en ejerlejlighed i København steget med 9,3 pct – det koster i dag 3,2 mio. kr. At investere i en ejerlejlighed i København. Der er tale om en stigning på 13,9 pct siden 2006 viser Homes og Danske Banks prisindeks. De høje priser kan skyldes forskellige parametre  – de seneste par år har der været et boom i antallet af nye boligprojekter og priser på nye ejerlejligheder i København. Priserne på de nye ejerlejligheder i København er meget højere end på de gamle ejerlejligheder. Du kan få et hurtigt overblik over priserne på ejerlejligheder i København lige her. Nedenstående får du også nyttig information om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe en ejerlejlighed i København.

Når du skal købe en ejerlejlighed i København

Når man skal til at kaste sig ud i sit livs måske største investering, er det godt at overveje sin økonomiske situation nøje, både nu og fremover. En god start er helt sikkert at få en forhåndsgodkendelse til et lån, hvilket i første omgang kræver, at du får din bank til at kigge på dine indtægter og udgifter. På baggrund af det beregner de, hvad du efter deres vurdering har råd til at købe en ejerlejlighed for. En bolighandel kan være en kompliceret proces, hvorfor de fleste i den forbindelse søger rådgivning. Her er en liste over forskellige rådgiverfunktioner, der kan hjælpe dig med en sikker købsproces:

1: Købermægler
En købermægler er en en boligprofessionel som ofte har en ejendomsmæglerbaggrund. En købermægler hjælper dig tidligt i processen og har som hovedyelse at prisforhandle i en mægling med sælgers mægler. Nogle ejendomsmægler kæder tilbyder købermæglere, men her skal man være opmærksom på, at købermægler ikke kan rådgive inden for forsikring og lån osv.

2: Økonomisk rådgivning
En økonomisk rådgiver tilbyder typisk vejledning om alle økonomiske aspekter af et boligkøb – alt fra finansieringen af boligen, lån, rådighedsbeløbet osv.

3: Juridisk rådgivning
Når du skal foretage et boligkøb er der typisk en række juridiske dokumenter og spørgsmål, man skal have styr på. Det vil en boligadvokat eller juridisk rådgiver hjælpe med, så du undgår fælder og forstyrrelser i din handel. 

4: Byggeteknisk rådgivning
Hvis du er i tvivl om du vil booke en byggerådgiver, råder vi i Boligdeal alle købere til at bygge en byggeteknisk rådgiver. En byggeteknisk rådgiver gennemgår lejlighedens fysiske stand og sikrer dig mod overraskelser, der kan ende med at koste dig dyrt. Du kan tage en byggeteknisk rådgiver med når du skal se på en ejerlejlighed i København. 

5: Online hjælp 
Boligdeal.dk kan du få et hurtigt overblik over lejlighedspriser – du kan også få direkte adgang til alle ejerlejligheder i København der udbydes lige her:

Ejerlejligheder på Nørrebro: https://www.boligdeal.dk/Koebenhavn-koeb/KoebenhavnNoerrebro/
Ejerlejligheder på Vesterbro: https://www.boligdeal.dk/Koebenhavn-koeb/KoebenhavnVesterbro/
Ejerlejligheder på Østerbro: https://www.boligdeal.dk/Koebenhavn-koeb/KoebenhavnOesterbro/
Ejerlejligheder i København S: https://www.boligdeal.dk/Koebenhavn-koeb/Koebenhavns
Ejerlejligheder i Valby: https://www.boligdeal.dk/Koebenhavn-koeb/valby
Ejerlejligheder i Vanløse: https://www.boligdeal.dk/Koebenhavn-koeb/vanloese

Disse dokumenter skal du have fra sælger, når du køber en ejerlejlighed i København:

  • Offentlig ejendomsvurdering.
  • BBR-ejermeddelelse.
  • Ejendomsskattebillet og kvitteringer for betaling af det løbende års rater.
  • Kommunalt ejendomsoplysningsskema.
  • Tingbogsattest.
  • Aktudskrifter vedrørende servitutter og andre byrder på ejendommen.
  • Kopier af tinglyste pantebreve.
  • Aktuel opgørelse af gæld.
  • Det tinglyste skøde.
  • Forsikringspolicer for ejendommen.
  • Bygningsattester.
  • Tegninger og beskrivelser af ejendommen.
  • Vedtægter, regnskab, budget og generalforsamlingsreferater for ejerforeningen.
  • Seneste opgørelser vedrørende forbrug af vand, varme, el og gas.
  • Ejerlejlighedsskema fra ejerforeningens formand, der bl.a. indeholder oplysninger om ejerlejligheden.
  • og ejerforeningens økonomi, bygningernes tilstand m.v. Det beløb, du skal stille som økonomisk sikkerhed i forhold til ejerforeningen.
  • Tilstandsrapport på lejligheden eller ejendommen, hvis den findes.