Vis alle nyheder fra Boligdeal
torsdag 8. maj 2014

Danskerne afskyer disse byer

Når danskerne skal finde deres nye bolig undgår de en række byer. Det viser en aktuel undersøgelse fra de landsdækkende boligportaler Boligønsker.dk og Boligdeal.dk.

Når danskerne skal finde deres nye bolig undgår de en række byer. Det viser en aktuel undersøgelse fra de landsdækkende boligsøgemaskiner Boligønsker.dk og Boligdeal.dk.

Herning, Esbjerg, Viborg, Horsens og Fredericia er de fem mindst attraktive byer at købe bolig i blandt de 20 største byer i Danmark.

Blandt lejere er Kolding, Esbjerg, Vejle, Herning og Silkeborg de mindst attraktive byer at bo i blandt de 20 største byer

Det viser en aktuel opgørelse fra de sammenhængende boligsøgemaskiner Boligønsker.dk og Boligdeal.dk. Opgørelsen omfatter de 20 største byer i Danmark og tager højde for forskellene i byernes befolkningsstørrelse, således at efterspørgslen efter boliger i de forskellige byer bliver direkte sammenlignelig.

Roskilde i Top

Både blandt købere og lejere er Roskilde den mest attraktive by at bo i. 

Herudover ligger København, Slagelse og Hørsholm i top fem for køberne og Aalborg, Slagelse, Odense og Aarhus i top fem for lejerne.

Aalborg banker Aarhus

I Jylland er Aalborg den mest attraktive by, både når det kommer til lejere og købere.

”For købere ligger Aalborg som nummer 6 efterfulgt af Aarhus som ligger nummer 20. For lejere ligger Aalborg nummer to mens Aarhus ligger nummer 5.

Odense halter efter

Blandt køberne ligger Odense helt nede på en niendeplads. Til gengæld ligger Odense på en fjerde plads lejerne.

”At Odense er så lidt attraktiv at købe bolig i er forbavsende med tanke på at Odense er en af landets største byer. Til gengæld kan Odense så trøste sig med at den er mere attraktiv for lejerne end Århus er”, siger Boligdeal.dk.

Esbjerg og Herning taber

De helt store tabere i spillet om at tiltrække danskere er byer som Esbjerg og Herning.

”Både blandt køberne og lejerne ligger Esbjerg som nummer 19 i indekset, mens Herning indtager en plads som nummer 20 for købere og nummer 16 for lejere. Det er som om at danskerne er som olie på vand ifht. Esbjerg og Herning”, siger Boligdeal.dk