Vis alle nyheder fra Boligdeal
fredag 2. december 2016

Danskerne vil bo i disse kommuner!

TENDENS: Danskerne forlader de små samfund og vil flytte til de store byer viser ny analyse fra Boligdeal.dk. Århus har mistet pusten og er taberen blandt storbyerne.

TENDENS: Danskerne forlader de små samfund og vil flytte til de store byer viser ny analyse fra Boligdeal.dk. Århus har mistet pusten og er taberen blandt storbyerne.

Tallene taler deres tydelige sprog i analysen, der bygger på mere end 160.000 boligsøgninger. Danskerne vil til de store byer og allerhelst hovedstaden! Faktisk tegner Region Hovedstaden sig for 65 % af alle boligsøgninger i hele landet.

I hver enkelt region er billedet stort set det samme. Kommunerne med de store byer er i top. Således indtager Ålborg andenpladsen i Region Nordjylland, Odense er nummer et i Region Syddanmark og Roskilde indtager tredjepladsen i Region Sjælland. 

Århus taber fart

Af de helt store byer er det kun tidligere så populære Århus, der ser ud til at have mistet sin tiltrækningskraft. Den jyske hovedstad indtager kun en skuffende sjetteplads i Region Midtjylland og i dag nyder Ålborg samme popularitet – eller mangel på samme – som Århus, der ellers tidligere har været langt foran sin nordjyske lillebror. Byer som Odense, Roskilde, Køge og Viborg er i dag langt mere populære end Århus.

”Århus har i en årrække været meget populær blandt især studerende. Det har været med til at presse boligpriserne op, og det kan være en del af forklaringen på, at byen ikke længere er så attraktiv. Måske danskerne hellere vil bo i København end Århus, når priserne er tæt på ens”, siger Boligdeal.dk

Store jyske byer affolkes

Mens Ålborg, Odense og Roskilde klarer sig godt, hvor Århus halter bagud, er der også flere af de andre store kommuner, der leverer opsigtsvækkende resultater – positive såvel som negative. Høje Taastrup, Helsingør, Slagelse og Kolding indtager således pæne placeringer, mens Holstebro, Herning, Randers og Silkeborg på trods af deres størrelse ikke ser ud til at have den store tiltrækningskraft

Sjælland er populær

Faktisk viser tilbagegangen for byer som Århus, Herning og Randers sig at være meget symptomatisk for boligsøgernes samlede Danmarkskort. Region Hovedstaden er helt i top og Region Sjælland indtager en næsten ligeså klar andenplads. De tre regioner, der dækker Jylland og Fyn, er et pænt stykke efter og tegner sig samlet set kun for godt 24 % af alle boligsøgninger i landet.

Små kommuner i pænt selskab

Faktisk skal vi helt ned på sjettepladsen over alle landets kommuner før vi finder en kommune, der ikke er en del af region hovedstaden, og først på plads nummer 19 finder vi første ikke-sjællandske kommune i form af den lille Samsø Kommune.

”Tendensen er meget klar: Danskerne vil til de store byer, og at Sjælland er den klart mest populære landsdel. Men samtidigt kan vi faktisk også se en lille modreaktion i form af de helt små kommuner som Samsø og Fanø, der faktisk scorer relativt højt i analysen”, siger siger Boligdeal.dk.

Københavnerkommuner i top og den rådne banan i bunden

Helt i top over, hvor danskerne søger bolig, finder vi hovedstadskommunerne Glostrup, Vallensbæk og Frederiksberg, mens bundskraberne er Odsherred, Ringkøbing-Skjern og Thisted kommuner.

”Analysen viser, at ’den rådne banan’ er et meget reelt udtryk. En meget stor del af de kommuner, der scorer allerlavest i analysen befinder sig på vestkysten og i den sydlige del af landet,” siger Boligdeal.dk.

Se den samlede analyse og se hvordan de forskellige kommuner er placeret her:
http://www.boligdeal.dk/media/325839/analyse-hvor-vil-danskerne-bo.pdf

Denne nyhed blev bl.a. omtalt her:
Byens Ejendom: http://byensejendom.dk/article/analyse-danskerne-vil-bo-i-disse-kommuner-19817 
Nordfyns Kommune: http://www.merefyn.dk/nyheder/analyse-nordfyns-kommune/  
Estate Media: http://estatemedia.dk/dk/2016/10/26/65-pct-af-alle-boligsoegninger-finder-sted-i-hovedstaden/ 
Solrød Kommune: http://www.solrod.dk/kommunen/nyheder-og-presse/nyheder/2016/okt/solroed-blandt-de-kommuner-danskerne-helst-vil-bo-i
Sjællandske Medier: http://sn.dk/Vestegnen/Her-vil-vi-helst-bo/artikel/610614
Vallensbæk Kommune: http://www.vallensbaek.dk/nyheder/service/vallensbaek-er-populaer
TV2 Nord: http://www.tv2nord.dk/artikel/tilflyttere-foretraekker-jammerbugt-kommune
Seneste Nyheder: http://www.seneste-nyheder.eu/ 
Jammerbugt Kommune: http://www.jammerbugt.dk/kommunen/nyheder-og-annoncer/nyheder/danskerne-vaelger-jammerbugt-kommune-i-nordjylland/
Allerød Nyt: http://alleroed.lokalavisen.dk/alleroed-i-top-20-over-hvor-danskerne-helst-vil-bo-/20170105/artikler/701109907/1008
Odder Kommune: http://www.oddernettet.dk/site.aspx?RoomId=&NewsId=15307&MenuId=144&langref=75&SplashId=
Randers Amtsavis: http://amtsavisen.dk/favrskov/Boligsoegende-er-vilde-med-Favrskov-Kommune/artikel/322448 
Randers Amtsavis, Favrskov: http://amtsavisen.dk/favrskov/Maegler-Oeget-interesse-breder-sig-som-ringe-i-vandet/artikel/322447
Randers Amtsavis, Erhverv: http://amtsavisen.dk/erhverv/Voldum-maa-ha-taalmodighed/artikel/322962
Roskilde Kommune: http://roskilde.dk/nyheder/roskilde-er-en-eftertragtet-bosaetningskommune-0
Folkebladet: http://folkebladet.dk/2017/02/glostrup-nummer-et-blandt-de-kommuner-danskerne-helst-vil-bo-i/
Business.dk: http://www.business.dk/bolig/saa-vilde-er-danskerne-med-hovedstaden