Vis alle nyheder fra Boligdeal
torsdag 15. december 2016

Boligudlejning: Ny guide til boligudlejning

Mange af vores brugere spørger os om, hvordan man bedst foretager en boligudlejning. I stedet for at svarer alle én for én, har vi nu udviklet en hel hjemmeside om emnet i form af www.udlejningsinfo.dk.

Mange af vores brugere spørger os om, hvordan man bedst foretager en boligudlejning. I stedet for at svarer alle én for én, har vi nu udviklet en hel hjemmeside om emnet i form af www.udlejningsinfo.dk

Via Udlejningsinfo.dk kan man får indsigt i alle aspekter af boligudlejning, fra de juridiske aspekter, over selve fremgangsmåden ved boligudlejningen, til hvordan man udsætter en lejer, hvis det skulle blive nødvendigt.

Tjen penge på boligudlejning

Mange danskere med boliger og værelser i overskud, afholder sig helt unødvendigt fra boligudlejning, fordi området kan virke lidt uoverskueligt:

”Mange tror, at der er en stor fare for, at man ved boligudlejning er i alt overhængende fare for at lejeren klager til huslejenævnet over huslejen, hvorefter man skal betale penge tilbage. Selvom denne fare altid er tilstede i et land med en lejelovgivning, som den Danmark har, bør dette ikke afholde én fra boligudlejning. Hvis man har en bolig eller et værelse at udleje, kan man få en fast ekstra indkomst hver måned og den skal man selvfølgelig have”, siger siger Boligdeal.dk. og fortsætter:

”Med udlejningsinfo har vi både lavet et opslagsværk, hvor folk kan finde den mere specifikke information om Boligudlejning, som de søger og finde en decideret vejledning til, hvordan de skal gå frem, når de udlejer. Ved at bruge vejledningen kan man sikre sig, at ens udlejning bliver så professionel som overhovedet mulig”, siger siger Boligdeal.dk.

Boligudlejning skridt for skridt

Når man skal gennemføre en boligudlejning, skal man cirka gennemføre følgende skridt:

  • Trin 1: Du starter med at finde ud af, om du overhovedet må udleje din bolig. Hvis du ejer et hus eller en villa, må du som regel gerne udleje boligen. Hvis du har en andelslejlighed eller ejerlejlighed, skal du spørge bestyrelsen om du må udleje boligen. Hvis du har en lejelejlighed, skal du spørge din udlejer, om du må fremleje lejligheden.
  • Trin 2: Ret fejl. Er der større fejl ved lejemålet er det klart, at det kan være en hindring for at udleje og faktisk kan det også gøre det ulovligt. Sørg for at rette op på graverende fejl ved lejemålet.
  • Trin 3:  Sørg generelt for at der er ryddet op, men sørg også for at boligen ikke er fyldt med store og tunge møbler osv., der kan gøre det svært for en lejer at forestille sig selv i lejemålet.
  • Trin 4: Find den rigtig pris til lejemålet. Huslejen skal sikre, at du ikke taber penge på lejemålet, men også at du kan få boligen udlejet, hvorfor lejen selvfølgelig skal afspejles placering, stand osv. Husk at følge regler herom. Overvej herunder også depositummets størrelse og evt. forudbetalt husleje.
  • Trin 5: Prøv først om du kan finde en lejer i dit netværk, og hvis du ikke kan det, kan du markedsføre dit lejemål på en boligsøgemaskine, så som fx boligdeal.dk
  • Trin 6: Sørg for at arrangere fremvisning med mere en interesseret part om muligt. På den måde kan du udvælge den lejer, du synes bedst om og, som du tror du får den mest problemfri boligudlejning med. Under fremvisningen er det vigtigt, at du fremhæver det unikke ved boligen. Lad gerne de interesserede selv snuse rundt i boligen i en rum tid, hvor de kan danne deres eget indtryk. På den måde sikrer I bedst hinanden mod overraskelser, der måske ellers først ville komme efter indflytningen.
  • Trin 7: det er vigtigt, at du udvælger en lejer, der har orden i økonomien. En måde at sikre dette på, kan være ikke at lade depositum og forudbetalt husleje være et alt for lille beløb. På den måde sikrer du, at lejeren har en hvis økonomisk ballast, men du er også bedre sikret, hvis de senere skulle have svært ved at betale lejen. Du skal naturligvis også altid tjekke om lejeren er en dårlig betaler.
  • Trin 8: Når du har fundet din lejer, skal du indgå en skriftlig kontrakt, som tager højde for alt. Her er det en rigtig god ide at hente professionel hjælp ind fra en juridisk kyndig, så du sikrer at kontrakten er tip top.


Læs mere om boligudlejning af forskellige boligtyper

Udlejning af bolig
Udlejning af villa
Udlejning af hus
Udlejning af værelse
Udlejning af lejlighed
Udlejning af andel