Vis alle nyheder fra Boligdeal
tirsdag 6. december 2016

Boligdeal går forrest i kampen mod snyd

Boligdeal intensiverer nu kampen mod snyd med depositum, og i særdeleshed kampen mod de udenlandske kriminelle, der forsøger at snyde danske boligsøgere for et depositum. Det sker med relanceringen af det et dansk og engelsk informationssite med gode råd om hvordan man undgår snyd.

Boligdeal intensiverer nu kampen mod snyd med depositum, og i særdeleshed kampen mod de udenlandske kriminelle, der forsøger at snyde danske boligsøgere for et depositum. Det sker med relanceringen af det danske informationssite www.snydboligsnyderne.dk og et lignende engelsksproget informationssite i form af www.rentingsafely.com.

"Vi oplever i stigende grad at udenlandske IT-kriminelle forsøger at oprette falske annoncer på Boligdeal.dk, for at snyde folk for deres depositum.  Den bedste måde at undgå snyd er, hvis alle boligsøgende ved hvad de skal være opmærksomme på, når de bruger Boligdeal og andre søgemaskiner. Derfor lancerer vi nu denne oplysningskampagne for at undgå snyd", siger Boligdeal.dk.

www.snydboligsnyderne.dk og www.rentingsafely.com, som kommunikeres sammen med alle annoncer på Boligdeal og i diverse mails, kan man som boligsøger læse præcis hvad man skal gøre for at undgå snyd, hvad man ikke skal gøre, hvordan en normal udlejningsproces er og hvordan de kriminelles scam fungerer. Man kan også læse om, hvordan man kontakter politiet, hvis man er blevet udsat for snyd.

Snyd på højt niveau

Metodikken hvormed de udenlandske kriminelle forsøger at snyde danske boligsøgende starter med oprettelsen af meget attraktive boliger på danske søgemaskiner, hvor man ifølge annoncen for en meget lav husleje og et lille depositum kan få mange kvadratmeter på en rigtig god. adresse.

”Når boligsøgerne så henvender sig, kommer de kriminelle typisk per mail med en lang engelsksproget søforklaring om, at de ikke kan fremvise lejemålet fordi de er i udlandet. Samtidig siger de at boligsøgeren, kan få lejemålet, hvis de lige indbetaler et depositum på fx 5.000 kroner til en konto, som altid er udenlandsk. Hvis man går videre bliver man snydt”, fortæller Boligdeal.dk.

”De kriminelle er ret smarte, fordi de fx ofte tager beskrivelse og billeder fra en bolig der tidligere har været til salg og ofte bruger navnet på brugeren der konkret bor på den på pågældende adresse. Det gør boligannoncen meget troværdig og dermed snyderiet sværere at gennemskue”, siger siger Boligdeal.dk.

Snyd minder om nigeriabreve

Boligdeal.dk sammenligner denne slags snyd med fx Nigeria-breve:

”Denne slags snyd sker over hele jordkloden, hvilket er symboliseret godt ved, at FBI skriver om det på deres hjemmeside. Det er nærmest umuligt at gøre noget, hvis skaden først er sket, fordi de kriminelle sidder i andre lande og fordi der ikke er noget internationalt politisamarbejde på dette område fordi de individuelle beløb folk bliver snydt for er relativt små. Derfor er det centralt, at man er ekstremt opmærksom på a undgå denne slags snyd, som boligsøger”, siger Boligdeal.dk

(læs mere om FBI´s advarsel om denne slags snyd her: http://www.fbi.gov/news/stories/2009/july/housingscam_072909 )

Gør ikke disse fem ting og undgå snyd

Det er meget simpelt at undgå snyd. Hvis du bruger disse fem huskeregler er det næsten umuligt at blive snydt

 • Betal aldrig depositum til en udenlandsk bank.
 • Betal aldrig depositum til en person, som du ikke har mødt.
 • Betal aldrig depositum før du har en ordentlig kontrakt, der er underskrevet af begge parter
 • Betal aldrig depositum før du har tjekket om udlejeren må udleje den pågældende lejebolig.
 • Betal aldrig depositum før du har fået lejligheden fremvist.

 

Stil krav til udlejer og undgå snyd

Boligdeal.dk påpeger, at det er vigtigt, at man for at undgå snyd altid tjekker sin udlejer godt og grundigt – også hvis han er dansker:

”Uanset hvor interessant et lejemål er, så er det en vigtig faktor for at undgå snyd, at man aldrig overfører depositum til en udlejer før man har bekræftet hans identitet og ved, at han har retten til at udleje det pågældende lejemål. Hvis det er et ejendomsselskab eller en mægler er det let nok at bekræfte identiteten og man kan gå ud fra at de har ret til at udleje. Hvis det er en privat udlejer, er dette straks langt sværere at afdække identiteten og udlejningsretten, men det kan man nu via den nye vejledning vi har lavet”, siger  Boligdeal.dk.

Den optimale fremgangsmåde når man skal leje er:

 • Du finder en eller flere boliger, som passer til dine ønsker.
 • Du kontakter udlejeren og får boligen fremvist.
 • Hvis du bliver enig med udlejer, skal udlejer sende dig en lejekontrakt.
 • Læs lejekontrakten grundigt igennem og konsulter evt. en advokat, hvis du er usikker. Du skal bl.a. være meget opmærksom på, om lejemålet overtages istandsat eller ikke-istandsat, da det kan have stor betydning for de udgifter du pålægges ved din senere fraflytning.
 • Tjek om udlejer også ejer boligen. Du kan se, hvem der ejer boligen på www.ois.dk. Du kan også bare spørge naboerne eller – og mere simpelt – blot se, hvem der står på dørskiltet.
 • Hvis udlejeren selv lejer boligen, er det ikke sikkert, at han må fremleje den til dig. Spørg evt. udlejeren om du må se hans tilladelse til at fremleje lejligheden.
 • Hvis udlejeren vil udleje en andelsbolig eller en ejerlejlighed, som han selv ejer, er det ikke sikkert, at han uden videre må gøre dette. Spørg udlejeren om du må se foreningens vedtægter. Her vil du kunne se eventuelle forbehold omkring udlejningsretten.
 • Hvis udlejeren er et kendt ejendomsselskab eller en mægler, vil du typisk kunne stole på, at de pågældende må udleje boligen.
 • Når både du og udlejer har underskrevet lejekontrakten, vil du typisk have et antal dage til at overføre depositummet. Du bør her kun overføre pengene til en dansk bank.
 • Husk at lave en klar aftale med udlejer om overdragelsen. Hvornår kan du flytte ind? Hvornår får du nøglerne? osv. osv.Omtale af Snyd Boligsnyderne:
BT: http://www.bt.dk/krimi/pas-paa-falske-netannoncer-saadan-snyder-udenlandske-fupmagere-boligsoegende