Specificer søgning

STØRRELSE
- m2
KØB/LEJE/BYTTE
Max leje
kr.
Max salgspris
kr.
Vælg boligtype

Boligdeal´s mærkningsordning for lejeboligsider

Du kan læse mere om Boligdeal´s mærkningsordning for lejeboliger her

Boligdeal har lavet denne mærkningsordning for portaler der beskæftiger sig med udlejning af lejeboliger for at sikre, at annoncer med lejeboliger er så kvalitetssikrede som overhovedet muligt, således at fup, snyd og svindel med lejeboligannoncer minimeres. Vi vil opfordre alle andre boligportaler der beskæftiger sig med lejeboliger til at tilslutte sig disse principper for kvalitetssikring af indhold.

1: Annoncer, der oprettes af Boligdeal selv, skal opdateres og tjekkes 5 gange hver hverdag
De annoncer, som Boligdeal identificerer hos en ekstern kilde og selv lægger op, enten via feeds eller crawling, skal tjekkes og opdateres af crawleren minimum 5 gange dagligt. Hvis et lejemål i denne kategori ikke længere er ledigt, bliver det således inaktiveret kort tid - maksimalt få timer - efter at udlejeren har fjernet det fra anden hjemmeside.

2: Annoncer der oprettes af brugere selv, skal inaktiveres af Boligdeal efter korte intervaller
De annoncer som udlejere selv lægger op skal inaktiveres af Boligdeal efter en kortere periode. Herefter kan udlejeren selv vælge at aktivere lejemålet igen, såfremt det stadig er ledigt. Hvis Boligdeal får info om, at en en annonce i denne kategori ikke længere repræsenterer et aktivt lejemål, skal denne nedtages og fjernes fra søgeresultaterne med det samme.

3: Annoncer, der oprettes af brugerne selv, skal tjekkes af Boligdeal
Alle annoncer, der oprettes af en ukendt udlejer, skal gennemtjekkes manuelt af en medarbejder fra Boligdeal. Hvis udlejeren er nyoprettet, og aldrig har oprettet en annonce før, tjekkes annoncen før den aktiveres. Hvis udlejeren tidligere har haft en annonce (og derfor er blevet tjekket tidligere) tjekkes annoncen efter publiceringen. Annoncerne tjekkes bl.a. for, om den har et korrekt forhold mellem beliggenhed, størrelse og pris, for om den er oprettet af en kendt svindler og for en række andre indikatorer på svindel. Kun bruger-oprettede annoncer der indeholder navn, mail, telefonnummer og fuld adresse på lejemålet aktiveres.

4: Boligdeal skal gemme alle data på udlejere
Boligdeal gemmer alle data på alle udlejere i minimum 5 år. Disse data kan bruges til efterfølgende at identificere svindel.

5: Boligdeal skal reagere hurtigt og proaktivt på at afdække mulig svindel
Hvis Boligdeal bliver opmærksom på - eller bliver gjort opmærksom på – mulig svindel, skal Boligdeal inaktivere den pågældende annonce med det samme. Boligdeal skal herefter samme dag (eller første hverdag herefter) undersøge sagen til bunds og træffe en konklusion. Svindel omfatter oprettelse af en falsk boligannonce eller indgåelse af mange kontrakter på den samme bolig.

6: Boligdeal skal kommunikere mulig svindel proaktivt til involverede brugere

Når Boligdeal vurderer, at der formentlig er tale om svindel i en konkret sag, skal Boligdeal med det samme informere alle de lejere, der har været i kontakt med den pågældende udlejer, om mistanken. Samtidig skal Boligdeal anmelde sagen til politiet.

7: Boligdeal skal informere sine brugere om, hvordan de lejer sikkert
Da man aldrig kan komme falske annoncer helt til livs, og da boligsøgerne i sidste ende selv er ansvarlige, hvis de bliver snydt, er det ekstremt vigtigt, at de der søger bolig ved, hvordan de undgår snyd. Derfor har Boligdeal påtaget sig at indsamle information og gennemføre en oplysningskampagne, der fortæller præcis hvad man skal og ikke skal gøre, når man lejer en bolig. Information er samlet på to - hhv. et dansk- og et engelsk-sproget – informationssites, og der linkes til disse sites fra alle annoncer på Boligdeal. De to informationssites hedder www.snydboligsnyderne.dk og www.rentingsafely.com.

8: Boligdeal skal give boligsøgerne kontaktinfo til udlejeren
Når en boligsøger rekvirerer yderligere information om en bolig, skal han også have direkte kontaktinformation til udlejeren. Dette sker i praksis ved, at boligsøgeren enten får en mail med udlejerens kontaktinfo eller ved at boligsøgeren linkes videre til udlejerens egen hjemmeside. Boligdeal skal med andre ord ikke have et in-mail-system, hvor boligsøgeren skal skrive til udlejeren uden at vide hvem denne er, og hvor boligsøgeren måske aldrig får svar. Undtaget dette er når Boligdeal henviser til boliger på andre portaler, der har et in-mail-system. Her vejer hensynet til at give boligsøgeren det samlede overblik over markedet størst. Læs mere om hvordan Boligdeal samler data ind om boliger på markedet og demokratiserer danskernes adgang til viden om lejeboliger her.