Fremleje

Hvad er fremleje?

Fremleje betyder at man udlejer sit hjem til en anden person i en periode. Omhandler det en ejerlejlighed, er det almindeligt, at bestyrelsen først skal godkende fremlejen. Omhandler det et lejemål, er det udlejeren der skal godkende fremleje.
Uanset om det er en ejerlejlighed eller et lejemål, skal følgende oplysninger til informeres; tidsperioden, hvorfor hjemmet skal fremleje, samt hvem som kommer til at bo i boligen i perioden.
Ofte beder ejeren eller boligforeningen om fremlejerens personnummer.

Find en lejer til din bolig

Hvad skal man overveje, når du skriver lejekontrakt ved fremleje?

Som udlejer og som lejer er lejekontrakten vigtig for at fremlejen skal fungere. Der er ingen lov som siger at den fremlejekontrakten skal ske skriftligt, men en skriftlig fremlejekontrakt er en god ide, hvis der nu skulle forekomme problemer. Det er vigtigt at inkludere den periode, hvori fremlejen gælder.
Værd at vide er, at der ofte er en maksimal tid til fremleje, denne er normalt på to år. Andre vigtige dele af lejekontrakten er huslejen. Angiv også hvad der er inkluderet i lejen, og hvornår lejen skal betales hver måned.
Glem ikke at inkludere, hvad der sker, hvis noget går i stykker eller hvis lejen ikke er betalt til tiden. Der er skabeloner til lejemålet på internettet, som du kan gøre brug af ved fremleje.

Se også:

Fremleje af bolig på Fremlejeinfo.dk
Fremleje af bolig på Udlejningsinfo.dk

Lejlighed til leje

Værelse til leje
Studiebolig til leje
Hus til leje
Andelsbolig
Rækkehus til salg
Sommerhus til salg