Rapportér

Lejlighed til salg, Viborg, Øster Teglgårdsvej

Foto leveres af Google Streetview og kan være upræcist:
FÅ MERE INFO OM BOLIGEN!
  • 1292118
  • Lejlighed
  • 98 m2
  • 2
  • 3.495.000 kroner
  • A2010
FÅ MERE INFO OM BOLIGEN!
Du skal være Betalingsbruger for at få info om denne bolig og fuld adgang til alle vores services. Som Betalingsbruger betaler du 14,90 kr. for den første dag (hvis du ikke har været Betalingsbruger før) og herefter 149 kr. per 7 dage i løbende abonnement indtil du opsiger. Ingen binding udover den igangværende abonnementsperiode. Læs mere...

98 m2 lejlighed til salg i 8800 Viborg

Denne skønne ejerlejlighed består af entréen, med adgang til et lille badeværelse, der fører dig videre ind til et lyst køkken-alrum og opholdsstue. Ovenpå finder du et stort, åbent soveværelse med kontorplads, lækkert badeværelse samt endnu et værelse med god indretning.

Den flerfløjede stald- og ladebygning er som udgangspunkt fra 1850 og genopføres nu på den oprindelige sokkel i tro stil og med et arkitektonisk twist.

Sammen med Teglvangens øvrige bygninger efterlader vi et samlet æstetisk udtryk, der leder tankerne til de hippe områder i storbyerne, hvor man netop formår at samle historie og funktionalitet og får det samlede udtryk til at gå op i en højere enhed.

Teglvangen er placeret direkte ved bredden af Søndersø. I dag er Søndersø også knudepunkt for at trække centrum sammen med Overlund og den nye bydel Arnbjerg. På den måde er Teglvangen allerede et centralt hjørne i Viborg.

Selve området omkring det gamle teglværk, der havde sin funktion i anden halvdel af 1800-tallet, er præget af historiens vingesus. Med kig til den smukke og ikoniske Domkirke, de smukke, gamle træer i parken og hovedbygningen, der kan dateres tilbage til 1850’erne, er stemningen nærmest majestætisk og ophøjet. Man mærker straks, at hér har udfoldet sig spændende og passionerede liv; assisteret af fred og ro, skøn natur og æstetik.

På stedet drev storkøbmand, proprietær og rådmand Jens Georg Boye i 1800-tallet landbrug og teglværk. Jens Georg Boye var en lille, energisk mand, som blev kendt som én af sin tids rigeste købmænd i Viborg. Han var tillige rådmand, leder af Viborg Købstads Brand- og politikorps, medlem af en række foreninger, fik tildelt ridderkorset og blev udnævnt til dannebrogsmand. I Viborg bliver man i dag mindet om den driftige købmand Boye, når man spadserer ned ad Boyesgade.

På Teglvangen har også tidligere flydt en kunstnerisk åre. Den – særligt for viborgenserne – kendte kunstmaler og skulptør Lasse Winsløw havde sit virke og sin bopæl på området, hvor Teglvangen nu bliver opført. I en menneskealder har Lasse Winsløw, der blev født i Viborg og siden uddannet på Kunstakademiet i København, været Viborgs maler par excellence. Mange af hans motiver er hentet fra Viborgs gader og stræder, hvis historie han var så fortrolig med og holdt af, fra landskaber og religiøse scener. Lasse Winsløws kone, Gerda Winsløw, havde ligeledes kunstnerisk blod i årerne, som udfoldede sig ved mosaikker og vævede tæpper. Sammen og hver for sig lavede de kunstværker, der blev udstillet rundt omkring i Danmark. Ud over at være maler, grafiker og billedhugger gjorde Lasse Winsløw også sine udfoldelser som digter og debattør. 1966 skrev han formentlig det længste læserbrev i Viborg Folkeblads historie.Kendetegnet for Lasse Winsløw var hans kompromisløse krav til kvalitet.

Med sans og respekt for områdets historie og betydning bygger vi nu – efter mange forberedelser – i Winsløws ånd kombineret med en moderne og yderst stilsikker tilgang. Vi skaber et parklignende miljø med tre skønne punkthuse i tre etager, samtidig med at vi bevarer hovedbygningen og den charmerende lade, hvori der indrettes boliger i to etager. Vores arkitekter har tænkt kreativt og kombineret moderne funktionalitet med den charmerende stil fra den oprindelige arkitektur. Vi mener, at Viborg tænker stort og byder på mangfoldighed og variation i boligområder. Teglvangen bliver en yderst spændende kombination af kunst, kvalitet og høj funktionalitet.

Der er tale om otte boliger, som alle er i to plan. Nogle af boligerne bliver op til 200 kvadratmeter og giver dermed rigeligt med plads til at udfolde sine interesser for skøn og harmonisk indretning. Her er kræset for alt, og byggeprojektets rammer giver tilmed mulighed for, at du kan vælge lige den løsning, der passer til dine ønsker for medindflydelse på den færdige bolig. Bygningen rummer også mindre boliger, så du kan finde præcis den bolig, der dækker dit behov. De mange detaljer med skråvægge på førstesalen med anderledes lysindfald er unikt. Generelt vil du fra alle vinduer have et skønt vue over det omkransende område og bekræfte dig i, at du bor så unikt som ’i naturen i byen’.


FÅ MERE INFO OM BOLIGEN!
Du skal være Betalingsbruger for at få info om denne bolig og fuld adgang til alle vores services. Som Betalingsbruger betaler du 14,90 kr. for den første dag (hvis du ikke har været Betalingsbruger før) og herefter 149 kr. per 7 dage i løbende abonnement indtil du opsiger. Ingen binding udover den igangværende abonnementsperiode. Læs mere...
Denne bolig ligger i Viborg kommune - klik her for mere info.