Søg lejligheder til leje ad alternative veje

Det kan være svært at finde lejligheder til leje i disse dage. Lejemarkedet er under stort pres og udbuddet er, særligt her i sommermånederne, faldende grundet stor efterspørgsel op til studiestart. Det kan på mange måder sammenlignes med at skulle finde en nål i en høstak, at skulle finde en lejlighed til leje i københavn, men tager du de rette metoder i brug, kan du øge dine chancer gevaldigt.
Opdateret dato: 9. februar 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Søg lejligheder til leje ad alternative veje

Det kan være svært at finde lejligheder til leje i disse dage. Lejemarkedet er under stort pres og udbuddet er, særligt her i sommermånederne, faldende grundet stor efterspørgsel op til studiestart.  Det kan på mange måder sammenlignes med at skulle finde en nål i en høstak, at skulle finde en lejlighed til leje i københavn, men tager du de rette metoder i brug, kan du øge dine chancer gevaldigt.

Tag alternative midler i brug, når du skal søge efter lejligheder til leje

Det kan være en god idé at tænke kreativt, når du skal søge efter lejligheder til leje. Tænk om der eksisterer nye medier, nye platforme eller nye selskaber du kan tjekke for ledige boliger. Tænk også over, hvor du selv kan synliggøre din boligsøgning. Gør opmærksom på din boligsituation hos venner, familie og bekendte. Jo flere, der er bekendte med din boligsituation des jo bedre. Tjek annoceringsmedier løbende for nye interessante emner på markedet, eller skriv en søgeannonce og smid den på facebook.
Giv heri en kort beskrivelse af dig selv, gør opmærksom på du søger en lejlighed til leje og dine øvrige boligkriterier - sørg for at få dine venner til at dele opslaget og bed dem om løbende at holde øje med om boliger, der udlejes i deres netværk.

 

Meld dig ind i boliggrupper på facebook

Der annonceres på daglig basis for lejligheder til leje på facebook. Sørg for at meld dig ind i relevante facebookgrupper og sørg for du modtager notifikationer, når der udgives nye opslag, så du sikrer dig at en plads blandt de første til at kontakte en eventuel udlejer.

Udvid din horisont og øg dine chancer for at finde en lejlighed til leje

Det kan godt betale sig, at gå på kompromis med nogle enkelte ting, når det drejer sig om at skulle finde lejligheder til leje. Overvej om du eksempelvis kan se dig tilfreds at leje en lejlighed for kortere tidsperiode eller om du kan overtales til at trække et par kilometer ud fra centrum. Det kan være parametre i småtingsafdelingen, der afgør, hvorvidt du står med en bolig ved hånden i sidste ende.  Du kan også overveje at søge et værelse som så mange unge gør i disse dage. På den måde kan du søge efter noget dyrere lejligheder uden, at det bliver urealistisk for dig, fordi du fremadrettet vil komme til at deles med andre om huslejeudgiften.

Og der er mere end blot økonomiske fordele at vinde ved at bo i et mindre bofællesskab. Mange bofællesskaber har et godt socialt sammenhold og afholder spilaftener, fællesspisninger og andre lignende aktiviteter løbende.

 

 

Se her en oversigt over lejligheder til leje:

https://www.boligdeal.dk/storkoebenhavn/koebenhavnk

https://www.boligdeal.dk/storkoebenhavn/koebenhavnnv

https://www.boligdeal.dk/storkoebenhavn/koebenhavnnoerrebro

https://www.boligdeal.dk/storkoebenhavn/koebenhavns

https://www.boligdeal.dk/storkoebenhavn/koebenhavnsv

https://www.boligdeal.dk/storkoebenhavn/koebenhavnvesterbro

https://www.boligdeal.dk/storkoebenhavn/koebenhavnoesterbro

Sådan sikrer du, at du ikke betaler for meget for din lejlighed til leje

Start med at undersøge om din bolig ligger i en privatejet udlejningsejendom, der er taget i anvendelse før eller efter 1991. Skillelinjen går ved netop dette årstal og har indvirkning på, hvorvidt din udlejer er indbefattet af nogle forhold, der regulerer huslejesættelsen.
Er den ejendom du bor i taget i brug efter 1991 eksisterer der reelt set ikke noget loft for, hvor meget din udlejer kan opkræve i husleje.

Er ejendommen derimod taget i brug før 1992 fastsættes huslejen ud fra parametre såsom størrelse og stand. Der findes desværre intet opslagsværk, hvor du kan finde din husleje opnoteret, men fatter du mistanke bør du tage affære og stile kontakt til enten LLO eller huslejenævnet direkte.

Mere end 100.000 lejere i Danmark betaler for meget i husleje skønnes det i følge LLO, Lejernes Landsorganisation.

 

 

Et par tommelfingerregler!

  1.      Hvis ikke din lejlighed er nymoderniseret med køkken og bad, må din udlejer som udgangspunkt ikke opkræve mere end 500-700 kr. pr. Kvadratmeter pr. år
  2.      Er lejligheden derimod moderniseret kan du forvente en opkrævning på mellem 900-1100 kr. Per kvadratmeter i Aarhus og København. Tallene er 700-850 i den resterende del af landet