Sådan finder du boliger til leje

At finde boliger til leje, kan på mange måder sammenlignes med at skulle finde en nål i en høstak. Der er rift om lejeboligerne, særligt i storbyerne, og mange giver nærmest op på forhånd. Og ja.. Du kommer nok ikke ligefrem sovende til en lejebolig, men er du målrettet og tager kreative metoder i brug kan du øge dine chancer gevaldigt.
26. maj 2017 | Skrevet af: Redaktionen
Sådan finder du boliger til leje

At finde boliger til leje, kan på mange måder sammenlignes med at skulle finde en nål i en høstak. Der er rift om lejeboligerne, særligt i storbyerne, og mange giver nærmest op på forhånd.

 Og ja.. Du kommer nok ikke ligefrem sovende til en lejebolig, men er du målrettet og tager kreative metoder i brug kan du øge dine chancer gevaldigt.

Hvor finder jeg boliger til leje?

Hvad har du på nuværende tidspunkt gjort for at finde en lejebolig?
Det ville være skønt, hvis den perfekte lejebolig faldt pludseligt ned fra himlen og i din varetægt, men din virkelighed er nok en noget anden.
Du bliver derfor nødt til at foretage dig noget aktivt for, at dine boligdrømme kan blive realiseret. I følgende afsnit vil vi Boligdeal give dig en guide, der hjælper dig i din søgning efter boliger til leje:

 

boliger til leje

  1. Start med at fastsætte dine boligønsker

Stil dig selv følgende spørgsmål: Hvor mange værelser og kvadratmeter er jeg på udkig efter?  Hvad er min max husleje? Hvad er den ideelle beliggenhed?
Mærk efter om der er nogle punkter du måske villig til at gå på kompromis med - eller omvendt om der er nogle punkter, der er indiskuterbare for dig.
Overvej også om der er andre parametre af betydning eksempelvis om det skal være tilladt at holde kæledyr eller om der er vaskefaciliteter tilknyttet ejendommen.

TIP! Overvej at søge bolig i yderkanterne af storbyerne eller om du har interesse i at overtage en lejebolig for en tidsbegrænset periode.
Nogle gange kan netop disse ting være afgørende for, at du finder en bolig til leje.

 

  1. Start din søgning

Start med at undersøge markedet for boliger til leje på diverse medier.
Søger du på internettet, så start med den oplagte søgning ”lejebolig + den by du er intereserret i” og se dine søgeresultater igennem. Varirer herefter din søgning med lignende termer.
Her kan du eksempelvis prøve at anvende synonymer for lejebolig, såsom bolig til leje/lejelejlighed osv for at se om det giver dig et andet match.

 

  1. Få proffesionel hjælp til at finde boliger til leje

Søg derudover også på forskellige boligsider og overvej at få professionel hjælp.

Boligdeal er derudover den eneste søgemaskine i Danmark, hvor du kan få et samlet overblik over ledige boliger på markedet. Se eksempelvis oversigten her:

https://www.boligdeal.dk/koebenhavn

https://www.boligdeal.dk/nordsjaelland

https://www.boligdeal.dk/aarhus

https://www.boligdeal.dk/regionnordjylland

https://www.boligdeal.dk/esbjerg

https://www.boligdeal.dk/vejle

https://www.boligdeal.dk/fyn

  1. Tilmeld dig boligselskaber

Det kan ligeldes være en god idé at tilmelde sig boligselskaber.  Få dig opnoteret på diverse ventelister og sørg samtidig for at holde øje med boligselskabernes hjemmeside, da der med jævne mellemrum annonceres for ledige boliger til leje.

 

  1. Find din bolig til leje via Facebook

Overvej også at søge boliger til leje på mere utraditonelle medier såsom Facebook.
Meld dig ind i boliggrupper og sørg for, at du modtager notifikationer, når der annonceres boliger til leje. Det er også en rigtig god idé at synliggøre, at du er på udkig efter en lejebolig.
Gør opmærksom på det til venner og familie, skriv det på din Facebookvæg eller andre sociale medier, så dit netværk kan hjælpe dig i din søgning.

Læs evt. Boligdeals råd om at søge lejebolig på Facebook her: https://www.boligdeal.dk/facebook.aspx

Mange boligsøgere kreerer en decideret søgeannonce med billede af dem selv, kontaktoplysninger og en beskrivelse af deres boligsituation, som de beder venner/netværk om at dele.
Overvej ligeledes at oprette en søgeannonce – og husk du også kan dele den i de forskellige boliggrupper du har tilmeldt dig, så eventuelle udlejere kan kontakte dig, hvis de har ledig lejebolig.