Specificer søgning
STØRRELSE
- m2
KØB/LEJE/BYTTE
Max leje
kr.
Max salgspris
kr.
Vælg boligtype
Vis alle nyheder fra Boligdeal

Hvorfor skal jeg og mine forældre overveje forældrekøb?

9. marts 2015

Den helt åbenlyse grund er selvfølgelig, at det ofte er svært at finde et ordentligt sted at bo som studerende. Boligproblemet er er ofte mere akut i de større uddannelsesbyer som København, Århus, Ålborg og Odense, men fænomenet er ikke kun at finde i disse byer. Mange lejemål i disse byer, er ofte dyre, i dårligt stand, og mængden af udlejere der forsøger at snyde stiger altid, nu større manglen på boliger er. Du og dine forældre kan drage fordel af en række omstændigheder, der netop nu gør det utroligt attraktivt at foretage forældrekøb.

 

Forældrekøb – fordele, ulemper og ikke mindst muligheder.

Har du eller dine forældre friværdi i f.eks. bolig, eller andre midler er forældrekøb en oplagt mulighed. Her vil der i mange tilfælde være tale om, at dine forældre køber en lejlighed, andelsbolig el. lign og derefter udlejer lejemålet til dig. Det giver dig den klare fordel, at du ikke skal spekulere i udlejere der vil snyde dig, eller ikke laver nødvendige forbedringer. Samtidig er ens forældre ofte mere tilbøjelige til, at tilbyde en husleje man normalt ikke kan finde andre steder. Disse boliger er ofte af bedre kvalitet og god beliggenhed da de er nemmere at sælge igen, hvis man ønsker dette. Du vil som lejer kunne modtage boligsikring, hvilket kun gør din husleje endnu billigere.

Ét af de helt store salgsargumenter er den historisk lave rente, og at man kan sikre sig denne i mange år fremadrettet. Altså er der her tale om særdeles attraktiv investering som dine forældre og dig, vil kunne drage fordel, i mange år frem. Dine forældre vil samtidig kunne trække en række udgifter fra i forbindelse med købet, og de løbende udgifter til ejendommen. Evt. prisstigninger vil også komme dine forældre til gode. Historisk set har ejendomme næsten altid være en god investering.  Beslutningen om forældrekøb er ikke noget man skal beslutte fra den ene aften til den anden. Skulle I ende med, at du gerne vil overtage ejendommen kan du overtage den for 85% af vurderingssummen.

 

Forarbejdet er det vigtigste!

Det er altid vigtigt, at man sikrer sig, at der er budget til at betale husleje, men selvfølgelig også, at ens forældre har muligheden for at låne pengene. Dette vil en bankrådgiver eller mægler ofte kunne hjælpe med. I den forbindelse er det altid vigtigt, at man har tiltro til sin rådgiver og denne er uvildig. Man kan også vælge at alliere sig med en advokat som har speciale i forældrekøb. Det kan også være en god ide, at have denne advokat tilknyttet i forbindelse med udfærdigelse af kontrakter og evt. lovgivning.

En anden vigtig faktor er også trenden i markedet. Stiger huspriserne eksplosivt i et område, skal man ofte være varsom, og sikre sig, at man har mulighed for at blive boende selvom huspriserne skulle falde. Kort sagt må man ikke stirre sig blind på den meget fordelagtige rente. Ud over dette, kan eventuelle politiske tiltag og ordninger ændre drastisk på markedet. Som nævnt tidligere er dygtige rådgivere altid vigtige.

Vi anbefaler, at du og dine forældre grundigt gennemgår alle ulemper og fordele, og sikrer jer, at det er den rigtige løsning for alle parter. Skulle du have mod på at undersøge markedet for forældrekøb, har Studenterguiden.dk en hel sektion for lige præcis forældrekøb, og du kan nemt og enkelt skabe dig et hurtigt overblik.

Du finder desuden også en lang række lejligheder, værelser, andelsboliger mv. fra hele landet.